Izrečena presuda

Osuđeni na ukupno 32 godine zatvora zbog ubistva Vesnića

Duško N. Roganović osuđen na 12 godina zatvora, dok su njegov brat od strica Vladimir M. Roganović i Dražen Čađenović, osuđeni na po 10 godina zatvora
377 pregleda 0 komentar(a)
Duško Roganović, Vladaimir Roganović, Foto: Savo Prelević
Duško Roganović, Vladaimir Roganović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.06.2013. 14:17h

Krivično vijeće sudije Ratka Ćupića u ponovljenom postupku u podgoričkom Višem sudu, trojicu okrivljenih za ubistvo Beograđanina Marka P. Vesnića zvanog Buco, vođe navijača "delija" i ranjavanja njegovog kuma Ivana Markovića, osudilo je na 32 godine zatvora.

U ranijem sudskom procesu osuđeni su na 48 godina, odnosno svaki od po 16 godina zatvora.

Duško N. Roganović iz Herceg Novog osuđen je na 12 godina zatvora, dok je njegov brat od strica Vladimir M. Roganović i Dražen Čađenović, osuđeni na po 10 godina zatvora jer su kao saizvršioci počinili krivčno djelo “teško ubistvio”.

U prvostepenoj presudi se navodi da su braća Roganović i Čađenović 24. jula 2009. oko 04 sata, hicima iz pištolja ranili Vesnića, a zatim ga i nožem povrijedili, u blizini Omladinskog parka u Igalu.

Nakon što je sudija objavio presudu, rodbina i prijatelji su uz negodovanje napustili sudnicu Višeg suda.

Goran Vlaović okrivljen za “pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela” osuđen je na godinu zatvora, baš kao i ranijom presudom.

U presudi se navodi da nakon što je Vesnić izašao iz kafe-bara “Casa”, u sjeo na klupu u obližnjem parku, okrivljeni su krenuli prema njemu naoružani pištoljem i nožem.

Duško je iz pištolja prema Vesniću ispalio nekoliko hitaca. Nakon toga su Vladimir Roganović i Čađenović, jedan od njih nožem ubo Vesnića u tijelo, dok ga je jedan od njih onemogućavao da se brani.

Sudija Ćupić se u obrazloženju presude pozvao na svjedoke očevidce ubistva Bećira Bećiraja i Branka Đurđevića, radnike Javno komunalnog preduzeća u Herceg Novom, koji su vidjeli momka koji je pucao, a zatim ga i prepoznali prilikom prepoznavanja.