Deda Mraz dobio vakcinu protiv gripa

Deda Mraza, koji mora da se brine i o irvasima koji će vući njegove sanke pune poklona za djecu, prošle godine je posjetilo oko 390.000 stranih turista
126 pregleda 0 komentar(a)
Deda Mraz, Foto: Shutterstock
Deda Mraz, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 01.11.2018. 18:41h

Kako se približavaju predstojeći praznici, Deda Mraz je već započeo pripreme, danas je dobio vakcinu protiv gripa i razmišlja o vilenjacima koji treba da mu pomognu pred Božić.

Čuveni Deda Mraz je danas u svom selu Rovaneimi, u polarnom krugu, primio vakcinu protiv sezonskog gripa, rekla je medicinska sestra Tia Kahkonen i dodala da mu je dala injekciju preventivno pošto se sezona gripa poklapa s njegovim aktivnostima.

Finska agencija danas je otvorila konkurs za vilenjake koji će se brinuti o turistima koji budu želeli da posjete Deda Mraza na Sjevernom polu gdje ponekad umije da bude do minus 40 stepeni Celzijusa. Vilenjaci će biti zaduženi da turistima kuvaju tople napitke i lože vatru. Deda Mraza, koji mora da se brine i o irvasima koji će vući njegove sanke pune poklona za djecu, prošle godine je posjetilo oko 390.000 stranih turista. Pored Finske, i Švedska i Grenland tvrde da pravi Deda Mraz živi kod njih.

Bonus video: