Ljekari 16. jula u sudnici zbog smrti Ivane Šoć

Razlog odlaganja glavnog pretresa je nedolazak advokata Zdravka Begovića, branioca okrivljenog Obradovića
2 komentar(a)
Ažurirano: 12.06.2013. 07:15h

Odloženo je suđenje ljekarima specijalistima infektolozima dr Draganu Lj. Obradoviću i Brankici S. Dupanović, zbog nesavjesnog liječenja Ivane Šoć (30) sa Cetinja.

Sutkinja Vesna Moštrokol najavila je da će se glavni pretres održati 16. jula u Višem sudu u Podgorici.

Šoć je preminula 19. februara 2011.

Razlog odlaganja glavnog pretresa je nedolazak advokata Zdravka Begovića, branioca okrivljenog Obradovića.

Sutkinja je objasnila da je Begović podneskom zatražio da se odloži glavni pretres, jer je u isto vrijeme bio angažovan i u predmetu pred specijalnim vijećem.

Ljekari Kliničkog centra, Obradović i Dupanović, prema navodima optužnice, počinili su krivično djelo - teško djelo protiv zdravlja ljudi.

Ivana Šoć liječena je na Infektivnoj klinici od 12. do 18. februara 2011. godine, kada je otpuštena u veoma teškom stanju, da bi nepuna 24 sata nakon toga preminula na Cetinju. I pored teške kliničke slike, u jeku epidemije gripa H1N1, ljekari nijesu posumnjali na grip, niti su dali antivirusnu terapiju, kako je preporučio Institut za javno zdravlje i Ministarstvo zdravlja.

Obdukcioni nalaz pokazao je da je uzrok smrti ugušenje zbog teškog otoka pluća, koji je nastao usljed infekcije virusom gripa H1N1, a okrivljeni su, piše u optužnici, olako držali da neće nastupiti.

Bonus video: