autor zoran poleksić

Promovisana knjiga "Šampionske priče"

On je podsjetio da su "Šampionske priče" njegovo 12. ostvarenje, koje je do sada predstavljeno u Splitu, Beogradu i Novom Sadu
1 komentar(a)
Ažurirano: 27.03.2019. 21:39h

"Šampionske priče" je knjiga o ljudima i događajima iz svijeta sporta, iz Crne Gore, ali i drugih država regiona i svijeta, kazao je autor, crnogorski publista Zoran Poleksić na njenoj promociji u Podgorici.

On je podsjetio da su "Šampionske priče" njegovo 12. ostvarenje, koje je do sada predstavljeno u Splitu, Beogradu i Novom Sadu.

"Knjiga "Šampionske priče" promovisana je jesenas u salonu kultnog novosadskog hotelu Park, uz podršku mog nedavno preminulog prijatelja. Eto, sve prolazi pa i život, no prolaznost kao konstantu života zaustavlju ljudi i događaji kojih se sjećamo", rekao je Poleksić, odajući počast poznatom sportskom radniku Ratku Butoroviću.

Proslavljeni odbojkaš, koji je od juče i zvanično vršilac dužnosti direktora Uprave za sport i mlade, Igor Vušurović kazao da mu je zadovoljstvo da govori o knjizi i dosadašnjem stvaralačkom opusu Poleksića.

"On svojim angažovanjem daje veliki doprinos afirmaciji sporta i sportskih vrijednosti", rekao je Vušurović.

Prema riječima selektora ženske rukometne reprezentacije Dragana Adžića, aktivnosti autora zavrijeđuju punu pažnju i poštovanje.

"Drago mi je što su u knjizi, kroz nekolko storija predstavljena i crnogorska rukometna ostvarenja", kazao je Adžić.

Crnogorski bokser Nikola Sjekloća ukazao je na svestranost Poleksićevih djelatnosti u sportu.

Promociji su prisustvovali legendarni crnogorski asovi Dragomir Bečanović i Veljko Uskoković, predjednik Nacionalnog savjeta za sport Dragan Drobnjak i drugi istaknuti sportisti, sportski radnici, i ličnosti iz javnog i političkog miljea.

"Čast mi je da govorim u ovom sastavu i pred ovim ljudima ljudima koji su dostignućima u sportu zadužili naciju", kazao je Poleksić.