Bulatović i pravosnažno osuđen na 13 godina zatvora zbog ubistva Pejanovića

Pregledom video snimka, koji je snimio i momenat ubistva, utvrđeno je da je Pejanović čitavo vrijeme sjedio mirno u bašti lokala, navodi se presudi
3293 pregleda 0 komentar(a)
Zoran Bulatović, Foto: Zoran Đurić
Zoran Bulatović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 10.06.2013. 13:39h

Apelacioni sud Crne Gore potvrdio je presudu policajcu Zoranu Bulatoviću, koji je osuđen na 13 godina zatvora zbog ubistva Aleksandra Saše Pejanovića 30. maja 2011. godine u bašti kafe-bara “Lido” u Podgorici.

Predsjednica vijeća, sutkinja Vesna Moštrokol u obrazloženju presude je kazala da je nesumnjivo utvrđeno da je Bulatović iz službenog pištolja, nakon kraće prepirke ubio Pejanovića. Ona je tada navela da je okrivljeni Bulatović u odbrani kazao da mu je Pejanović rekao “đe si smrdo”, dok je sjedio sa drugovima u bašti kafe-bara “Lido”, te da ga je vrijeđao. Po ocjeni suda, odbrana optuženog Bulatovića je demantovana izjavama svjedoka očevidaca Vojkana Radovića i Dražena Savovića.

Ne može se raditi o ubistvu na mah, kako to smatra odbrana, jer je Bulatović taj koji je inicirao svađu, dok Pejanović nije napravio ni jedan pokret da izazove svađu

Prema optužnici, Bulatović je 30. maja 2011. godine, nakon kraće prepirke, hicem iz pištolja sa umišljajem usmrtio Pejanovića u bašti ugostiteljskog objekta “Lido” u Podgorici. On je, kako se navodi, prišao Pejanoviću, koji je sa svojim društvom sjedio u navedenom lokalu. Nakon kraće svađe, iz pojasa je izvadio pištolj i ispalio hitac u grudi Pejanovića, od kojeg je preminuo.

Bonus video: