Sumnjiva smrt majke dvoje djece iz Pljevalja

U Kliničkom centru pod nerazjašnjenim okolnostima preminula 27-godišnja žena
207 pregleda 13 komentar(a)
Klinički centar, Foto: Vesko BELOJEVIĆ
Klinički centar, Foto: Vesko BELOJEVIĆ
Ažurirano: 10.06.2013. 15:55h

Policija i tužilaštvo provjeravaju kako je došlo do smrti majke dvoje djece S. S. (27) iz Pljevalja, koja je preminula u subotu veče u Kliničkom centru u Podgorici, saznaju ”Vijesti”.

Prema informacijama iz policije, žena se prije dva mjeseca porodila.

Ona je, prema istim informacijama, šest dana liječena u Specijalnoj bolnici za psihijatriju u Kotoru, da bi nakon tri dana liječenja u Opštoj bolnici u Risnu, bila dovedena u Klinički centar.

Te informacije potvrdio je primarijus doktor Zoran Jovančević, direktor Klinike za anesteziju, intenzivnu terapiju i terapiju bola KC.

“Bolesnica S. S. preminula je u Jedinici intenzivnog liječenja Kliničkog centra u subotu, 8. juna u 7.30 časova. Na Odjeljenje intenzivne njege primljena je preko Urgentnog centra 3. juna, gdje je bila upućena iz Odjeljenja za neurologiju Opšte bolnice u Risnu, gdje je prethodno liječena od 1. do 3. juna”, kazao je “Vijestima” Jovančević.

Dodao je da je djevojka dovedena u pratnji ljekara iz Opšte bolnice Risan, a prije premještaja, u Kotoru je liječena od 27. maja do 1. juna.

“Bolesnica je dovedena u vrlo teškom stanju, sa niskim pritiskom, komatozna, sa povišenom temperaturom, i disala je spontano preko tubusa”, rekao je on.

Jovančević je istakao da prilikom prijema, kod S. S. nije bilo spolja vidljivih povreda.

“Urađen je skener mozga i pluća, stavljena je i na respirator. Konsultovani su neurolog, infektolog, grudni hirurg i oftalmolog. Urađena je dijagnostička lumbalna punkcija i bronhoskopija. Uzeti su i laboratorijski testovi i skrning testovi na psihoaktivne supstance u urinu”, kazao je Jovančević.

Dodao je da je S. S. na Odjeljenu intenzivne njege, liječena multidisciplinarno, odnosno njeno stanje je pratio infektolog, neurolog, grudni hirurg, oftalmolog i anesteziolog.

“I pored primijenjene terapije i intenzivnog liječenja došlo je do smrtnog ishoda. O neposrednom uzroku smrti odgovor će dati obdukcija”, zaključio je Jovančević.

Bonus video: