Tivćani u BiH uhapšeni sa marihuanom

Uhapšeni Marku Božinoviću (37), jedan od vlasnika poznate picerije u Tivtu, i Robert Ljiljak (36) preduzetnik iz tog grada
445 pregleda 38 komentar(a)
marihuana, Foto: Upravapolicije.com
marihuana, Foto: Upravapolicije.com
Ažurirano: 09.06.2013. 06:59h

Preduzetnici iz Tivta uhapšeni su na putu Ljubinje-Stolac, na lokalitetu Žegulje, jer su pokušali da sa dva državljanina Bosne i Hercegovine prošvercuju 35 kilograma marihuane.

Riječ je o Marku Božinoviću (37), koji je jedan od vlasnika poznate picerije u Tivtu, i Robertu Ljiljaku (36) preduzetniku i osnivaču firme iz tog grada, koja se bavi uslužnim djelatnostima u kopnenom saobraćaju.

Sa Božinovićem i Ljuljkom u trenucima hapšenja nalazili su se njihov sugrađanin Đuro Perović (27) , Fofilos Odisej (31) iz Vareša i Vanja Kenjić (22) iz Istočnog Sarajeva.

Policija je prije nego što su uhapšeni, u četvrtak oko 15 sati zaustavila "dačiju", kojim je upravljao Odisej, koji je, prema nepotvrđenim informacijama “Vijesti”, prije nekoliko godina radio u firmi “Coca Cola Hellenic Crna Gora”.

U vozilu se nalazilo i Kenjić, a pretresom u prtljažniku je pronađeno i oduzeto 30 pakovanja marihuane.

Osim ovog vozila, zaustavljena su i kontrolisana još dva vozila i uhapšene tri osobe.

Na putu Ljubinje-Trebinje kontrolisan je i "polo" u kome su se nalazili Perović i Ljiljak. Drugo vozilo koje je zaustavljeno je "mercedes", kojim je upravljao Božinović.

U toku je kriminalistička obrada uhapšenih, koji nijesu odranije poznati policiji, i dokumentovanje krivičnih djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Bonus video: