Odbojkaši Srbije bolji od Kube, Kolaković zadovoljan

Izabranici proslavljenog crnogorskog trenera Igora Kolakovića savladali su danas u Havani, pred 10 hiljada gledalaca u dvorani Sijudad Deportivo, selekciju Kube sa 3:1
1 komentar(a)
Odbojkaši Srbije, Foto: Fivb.ch
Odbojkaši Srbije, Foto: Fivb.ch
Ažurirano: 08.06.2013. 09:35h

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije pobjedom je startovala u ovogodišnjoj Svjetskoj ligi – izabranici proslavljenog crnogorskog trenera Igora Kolakovića savladali su danas u Havani, pred 10 hiljada gledalaca u dvorani Sijudad Deportivo, selekciju Kube sa 3:1 (25:17, 25:21, 21:25, 25:20, u prvoj utakmici prvog vikenda grupe B.

Najbolji utisak u redovima Srbije ostavili su Aleksandar Atanasijević sa 23 i Nikola Kovačević sa 21 poenom. Na suprotnoj strani istakli su se Džordan Biset i Lasaro Fundora sa po 13 poena.

"Ovo je veoma važna pobjeda za nas. Prvo, zato što je prva utakmica u Svjetskoj ligi, a onda i zato što smo pobijedili u Havani pred prepunim gledalištem. Nije bilo lako, uprkos onome što rezultat pokazuje", rekao je Kolaković poslije meča.

Srbija drugu utakmicu protiv Kube igra u nedjelju rano ujutru po našem vremenu, od 2.40.

"Drugi meč je nova priča. Biće mnogo teže nego sada. Ovaj mladi tim Kube ima neki pritisak pred svojim navijačima, a očekujem da će sjutra biti manji, i očekujem težak meč", rekao je Kolaković.

U ostalim mečevima ove grupe, Rusija je prvog dana savladala Iran 3:0 a isti rezultat ostvarila je i Italija u duelu sa Njemačkom.

Bonus video: