Raspisan konkurs za nagradu "Risto Ratković"

Direktora Abaz Dizdarević je kazao da će konkurs trajati do 15. jula 2013. godine, a za nagradu “Risto Ratković” mogu konkurisati zbirke poezije
0 komentar(a)
Ratkovićeve večeri poezije, Foto: Beća Čoković
Ratkovićeve večeri poezije, Foto: Beća Čoković
Ažurirano: 07.06.2013. 10:09h

Javna ustanova “Ratkovićeve večeri poezije“ raspisala je juče konkurs za nagradu “Risto Ratković” i konkurs za nagradu “Ratkovićeve večeri poezije”, koje će se održati od 3. do 10. septembra ove godine u Bijelom Polju.

Prijedloge mogu slati selektori, institucije, organizacije, pojedinci i autori iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske

Direktora Abaz Dizdarević je kazao da će konkurs trajati do 15. jula 2013. godine, a za nagradu “Risto Ratković” mogu konkurisati zbirke poezije, koje su prvi put objavljene između prošlogodišnje i ovogodišnje manifestacije.

"Na konkurs za nagradu “Ratkovićevih večeri poezije” za pjesnike do 27 godina potrebno je dostaviti, u četiri primjerka, rukopis neobjavljene zbirke poezije potpisan šifrom i sa adresom i rješenjem šifre u posebnom kovertu.

Prijedloge mogu slati: selektori, institucije, organizacije, pojedinci i autori iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske a uz prijavu su dužni da dostave četiri primjerka knjige koju predlažu za nagradu", rekao je Dizdarević.

Upitan da objansi slabu posjećenost prošle godine, naročito na pojedinim večerima tokom manifestacije, kada broj pjesnika jedva nadmaši broj posjetilaca, Dizdarević odgovara da će ove godine manifestacija koncepcijski biti kvalitetno promijenjena sa inovativnim modelima programa.

Najveći dio kao i centralni dio programa odvijaće se u Bijelom Polju.

Bonus video: