Film "Sve to" nagrađen na festivalu u Makedoniji

"U 27 minuta, film se vrlo uravnoteženo i brižno bavi pitanjima porodice, očeva i sinova, života i smrti”, navodi se u obrazloženju žirija
64 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 07.06.2013. 09:45h

Kratki igrani film “Sve to” Branislava Milatovića, rađen po motivima istoimene priče Ognjena Spahića, dobio je nagradu za najbolji scenario u kategoriji kratkog igranog filma na nedavno završenom IX Internacionalnom filmskom festivalu AsterFest, koji se od prvog do petog juna održavao u Strumici.

“Da bi se reklo mnogo sa malo riječi, potreban je talenat. Ova priča je vrlo kratka, a ipak tako bogata.

U 27 minuta, film se vrlo uravnoteženo i brižno bavi pitanjima porodice, očeva i sinova, života i smrti”, navodi se u obrazloženju žirija.

Glavne uloge u filmu tumače Slavko Štimac, Momo Pićurić i Jovan Miranović. Scenario su napisali Branislav Milatović i Ognjen Spahić. Direktor fotografije je Ivan Kostić, direktor filma Ivan Đurović. Muziku je uradio Milivoje Pićurić, montažu Vladimir Radovanović, a dizajn zvuka Bobo Stanišić. Producent filma je Montenegro Art Production, a koproducent Artikulacija Production.

U istoj kategoriji, nagradu za najbolji film osvojio je makedonsko-norveški film “Šumar”, reditelja Izer Alijua, dok je nagradu Zlatni projektor osvojilo ostvarenje “Smrt sjenke” belgijskog reditelja Tom Van Avermata, film koji je ove godine bio nominovan za Oskara.

Nagrade su takođe dodijeljene i u kategorijama dokumentarnog i animiranog filma.

Galerija

Bonus video: