ODLUKA VLADE

Igor Vušurović v.d. direktora Uprave za sport

"Ovo je bilo iznenađenje i za mene. Priča je počela ove sedmice i sve se brzo dogovorilo. Od ponedjeljka krećem u nove radne pobjede", rekao je Vušurović za „Vijesti”
289 pregleda 0 komentar(a)
Vušurović, Foto: COK
Vušurović, Foto: COK
Ažurirano: 27.03.2019. 21:36h

Iako je na tom mjestu već bio viđen olimpijski šampion iz Los Anđelesa 1984, Andrija Popović, direktor Uprave za mlade i sport biće čovjek koji je najvažnije zlato osvojio 16 godina kasnije u Sidneju - Igor Vušurović.

Proslavljeni odbojkaš je na jučerašnjoj sjednici Vlade postaljen za v.d. direktora Uprave, a na novu funkciju će stupiti u ponedjeljak.

"Ovo je bilo iznenađenje i za mene. Priča je počela ove sedmice i sve se brzo dogovorilo. Od ponedjeljka krećem u nove radne pobjede. Ne mogu sada da kažem šta će mi biti ciljevi, dok ne odem i vidim šta i kako bi trebalo da se radi i dok se ne dogovorim sa ljudima koji su već tamo. U svakom slučaju, planirani ciljevi moraju da se ispunjavaju", rekao je Vušurović za „Vijesti”.

Vušurović je završio karijeru 2009. godine u Budućnosti, a ubrzo nakon toga je izabran za izvršnog direktora Odbojkaškog saveza Crne Gore. Bio je član Izvršnog odbora Crnogorskog olimpijskog komiteta i šef misije na Olimpijskim igrama u Londonu i Igrama malih zemalja u Lihtenštajnu. COK je napustio u novembru prošle godine.

Direktor Uprave za mlade i sport ranije je bio Aleksandar Tičić, a u posljednje vrijeme njom je rukovodio ministar prosvjete i sporta Slavoljub Stijepović, nakon što je propao dogovor DPS i Liberalne partije da tu funkciju preuzme Andrija Popović. Vušurović na novu funkciju dolazi kao nestranačka ličnost.