Dok su tragali za Šoškićem, Minić i Bojić se čuli triput telefonom

U prvoj zvaničnoj verziji stradanja, Šoškić se, navodno, udavio u Limu, a sve povrede po glavi i tijelu posljedica su udaranja o stijene i kamenje u vodi
86 pregleda 11 komentar(a)
Ažurirano: 06.06.2013. 19:56h

Vođa dežurne smjene policije u Beranama Milan Minić, ispričao je juče u bjelopoljskom Višem sudu da je sa inspektorom Željkom Bojićem telefonom razgovarao “bar tri puta”, dok je trajala potraga za Miroslavom Šoškićem, koji je pobjegao iz stanice policije.

On je svjedočio u nastavku suđenja beranskim policajcima Bojiću i Adnanu Kožaru, koji se terete da su, kao saizvršioci, ubili sugrađanina Miroslava Šoškića.

Šoškić je iz stanice policije pobjegao 16. decembra 2008. godine, a kasnije je pronađen mrtav.

Minić je ispričao da je bio prisutan kada su inspektori pretresali automobil Šoškića i da je ovaj bio vidno nervozan.

Nakon što su svi ušli u stanicu, on je rekao da su se Bojić i Šoškić vratili da zaključaju automobil.

„Sva moja pažnja, a i ljutnja, bila je usmjerena ka tome što je lice pobjeglo, jer je to bio treći slučaj bjeksta privedenih u poslednjih nekoliko dana”

Bivši načelnik CB Berane Novo Veljić, kazao je da je o događaju saznao tek ujutro, kada je došao na posao.

„Sva moja pažnja, a i ljutnja, bila je usmjerena ka tome što je lice pobjeglo, jer je to bio treći slučaj bjeksta privedenih u poslednjih nekoliko dana”, kazao je on.

On je rekao da se ne sjeća ko ga je obavijestio o bjekstvu Šoškića i istakao da tada ništa nije nagovještavalo da će Miroslav završiti tragično.

Kazao je da je sjutradan porodica Šoškić obaviještena da je Miroslav pobjegao i da policija preduzima sve mjere kako bi ga pronašli.

Nakon saznanja o smrti Šoškića, Veljić je, tvrdi, predložio mjere unutrašnje kontrole prema Bojiću i Kožaru, o čemu je obavijestio i osnovnog tužioca u Beranama, a nakon vođenja krivičnog postupka oni su kažnjeni novčano.

Miroslav Šoškić nestao je 17. decembra 2008. godine, bježeći pred policijom.

U prvoj zvaničnoj verziji stradanja, on se, navodno, udavio u Limu, a sve povrede po glavi i tijelu posljedica su udaranja o stijene i kamenje u vodi.

Optužnica je, međutim, uslijedila nakon privatne istrage koju je pokrenuo njegov otac, a tokom koje je, između ostalog, vještačenjem utvrđeno da je smrt bila nasilne prirode.

U optužnici piše da su Bojić i Kožar, poslije nanošenja više teških povreda Šoškiću, natjerali mladića da skoči u Lim.

Bonus video: