Odloženo suđenje doktorici iz Rožaja

Doktorka Lukač se tereti da je, zbog nesavjesnog postupanja prilikom porođaja Adise Fejzić u maju 2011. godine, trajno narušila zdravlje novorođenčeta
77 pregleda 0 komentar(a)
Adisa Fejzić, Emina Fejzić, Foto: Aida Skorupan
Adisa Fejzić, Emina Fejzić, Foto: Aida Skorupan
Ažurirano: 06.06.2013. 17:44h

Suđenje načelnici Ginekološke ambulante u Rožajama Azri Lukač, koja se tereti za krivično djelo teška djela protiv zdravlja ljudi, odloženo je.

“Vijestima” je saopšteno da je do odlaganja došlo, jer je doktorka otputovala na seminar u Beograd. Ona je kao dokaz priložila potvrdu Doma zdravlja i putni nalog.

Naredno ročište je zakazano za 26. jun.

Doktorka Lukač se tereti da je, zbog nesavjesnog postupanja prilikom porođaja Adise Fejzić u maju 2011. godine, trajno narušila zdravlje novorođenčeta, što se, između ostalog, manifestovalo kao oštećenje centralnog dijela mozga zbog čega, sada dvogodišnja djevojčica, nikada neće propričati, niti prohodati.

“Vijestima” je saopšteno da je do odlaganja došlo, jer je doktorka otputovala na seminar u Beograd. Ona je kao dokaz priložila potvrdu Doma zdravlja i putni nalog

On je u nalazu konstatovao da je doktorka prilikom porođaja Adise Fejzić „primjenila očigledno nepodoban način liječenja i očigledno nesavjesno postupila“.

„Svjesna da svojom radnjom može prouzrokovati posljedice olako je držala da do toga neće doći ili da će moći da ih spriječi, što je protivno pravilima medicinske nauke i struke. Doktorka je započela porođaj bez kardiotarografske trake na CTG uređaju pa nije uočila patnju ploda uslijed nedostatka kiseonika zbog čega dijete prilikom rođenja nije proplakalo niti prodisalo“, stoji u vještačenju doktora Šoća.

Porodica Fejzić se žalila na odluku tužioca da ne podigne optužnicu i protiv rožajskog Doma zdravlja. Oni tvrde da je bebino zdravlje dodatno pogoršalo to što u bolničkim kolima, kojima je djevojčica u komi prevezena do Podgorice, nijesu bile ispravne boce sa kiseonikom.

Šoć je u svom nalazu konstatovao da je taj momenat teško dokazati.

Bonus video: