Policija redovno obilazi Fejzića i brani mu da priča sa novinarima

"Ispitivali su me o svemu što se dogodilo, a ja sam im rekao ono što je zaista bilo. Pričao sam i o švercu cigareta prema Kosovu. Sada je sve na istražnim organima"
114 pregleda 18 komentar(a)
Muharem Fejzić, Foto: Boris Pejović
Muharem Fejzić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 06.06.2013. 07:56h

Službenici Uprave policije jednom dnevno obilaze Rožajca Muharema Fejzića, koji je, prema sopstvenim tvrdnjama, u četvrtak otet, mučen, pa pušten u selu Jablanica na Kosovu.

"Po jednom dnevno me pozivaju i obilaze. Dok ne razriješe slučaj, ne smijem da pričam sa medijima. Progovorio sam javno i vidjeli ste šta me je snašlo. Nadam se da će se uskoro okončati sve", rekao je Fejzić.

Policijski inspektori još rade na rasvjetljavanju navodnog kidnapovanja Fejzića (32), koji je nakon, kako je kazao, nekoliko sati mučenja, pronađen nadomak Peći.

Nakon obrade u kosovskoj policiji, on je u subotu, oko dva sata poslije ponoći, na graničnom prelazu predat crnogorskim kolegama.

Fejzić je dva dana proveo na katunima, a trenutno se nalazi u rodnoj kući u selu Balotiće, blizu Rožaja.

Fejzić je prije oko dva mjeseca progovorio o prekograničnom švercu cigareta iz Crne Gore ka Kosovu. Povodom tih tvrdnji, izjavu je dao policiji i tužilaštvu

"Ispitivali su me o svemu što se dogodilo, a ja sam im rekao ono što je zaista bilo. Pričao sam i o švercu cigareta prema Kosovu, kao i ljudima koje sam označio da se bave tim kriminalom. Sada je sve na istražnim organima“, rekao je Fejzić.

Nakon što se vratio u Crnu Goru, on je ispričao da su ga otmičari „nečim pekli po cijelom tijelu u znak opomene što je javno progovorio o švercu“.

On je ranije javno tvrdio da u prekograničnom švercu učestvuju i službenici crnogorske državne bezbjednosti, koji, prema njegovim riječima, sarađuju sa veoma opasnim crnogorskim ali i albanskim kriminalnim grupama sa Kosova.

Crnogorskoj policiji još nijesu dostavljena dokumenta sa Kosova koja se odnose na Fejzića, a među kojima je i ljekarski nalaz iz Prištine, koji bi trebalo da precizira u koje je vrijeme i kakve povrede zadobio Fejzić.

Takav nalaz u Crnoj Gori nije rađen. Fejzića je samo pregledao rožajski doktor koji je konstatovao površinske povrede u predijelu leđa, grudnog koša, ruku i nogu, ali nije mogao da se izjasni od čega su nastale. Njemu su u Domu zdravlja prespisali mast za opekotine.

Fejzić je prije oko dva mjeseca progovorio o prekograničnom švercu cigareta iz Crne Gore ka Kosovu. Povodom tih tvrdnji, izjavu je dao policiji i tužilaštvu.

Prije desetak dana, primio je i dva prijeteća sms-a, u kojima mu korisnik „telenor“ mreže poručuje da će on i njegova porodica završiti kao pokojni načelnik rožajske policije Ernad Kalač ukoliko nastavi da prati i priča o švercu.

Taj događaj još nije rasvijetljen.

Bonus video: