Mandić osumnjičen za ranjavanje Raičevića

Raičević (19) golman fudbalskog kluba Petrovac, uspješno se u barskoj bolnici oporavlja od prostrijelne rane desne butine.
1518 pregleda 18 komentar(a)
Bar pucnjava Luka Raičević, Foto: Anto Baković
Bar pucnjava Luka Raičević, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 06.06.2013. 07:14h

Zbog sumnje da je prije dvije noći pucao na Baranina Luku Raičevića inspektori tragaju za njegovim sugrađaninom Stefanom Mandićem, rečeno je "Vijestima" u barskoj policiji.

Isti izvor tvrdi da je zamjenik višeg državnog tužioca juče odredio zadržavanje do 48 sati Raičevićevim drugovima Nikoli Vujanoviću, Milošu Petroviću i Vladimiru Živkoviću, koji se sumnjiče da su nakon pucnjave pretukli Mandića.

Raičević, devetnaestogodišnji golman fudbalskog kluba Petrovac, uspješno se u barskoj bolnici oporavlja od prostrijelne rane desne butine.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti" policijskim inspektorima koji rade na slučaju, on je ispričao da se nedavno, na fudbalskoj utakmici, posvađao sa Mandićem.

Iako sportista svojim iskazom nije puno pomogao istrazi, iz policije je nezvanično rečeno da se, poređenjem iskaza više svjedoka, došlo do izvjesne rekonstrukcije obračuna, koji se dogodio pred brojnim svjedocima.

“Na osnovu operativnih saznanja, Raičević je bio sa Vujanovićem, Petrovićem i Živkovićem, sa kojima je svratio do zabavnog parka. Tada je šetalištem prošla druga grupa mladića u kojoj je bio Mandić. Osnovano sumnjamo da je upravo Mandić, nakon razmjene uvreda, izvadio pištolj i zaprijetio grupi u kojoj je bio Raičević. Treba da se utvrdi kako je došlo do opaljenja metka u nogu Raičevića”, navodi izvor „Vijesti“ iz policije.

Prema istim informacijama, kada je ranjeni golman pao na zemlju, njegovi drugovi su pojurili osobu koja je pucala, a koja je bježeći ispalila barem još jedan hitac u vazduh.

Na lice mjesta brzo su stigli policajci, ali na poprištu tada nije bilo nijednog učesnika tuče.

Više osumnjičenih privedeno je na saslušanje, a Mandić, za kojim inspektori tragaju, navodno je u bjekstvu, kazali su nezvanično iz policije. Istraga je u toku.

Bonus video: