svjedočili policajci

Bojić tvrdio da je vidio Šoškića da skače u Lim

U optužnici piše da su Bojić i Kožar, poslije nanošenja više teških povreda Šoškiću, natjerali mladića da skoči u Lim
195 pregleda 8 komentar(a)
Željko Bojić, Foto: Jadranka Ćetković
Željko Bojić, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 05.06.2013. 19:25h

Pripadnik Interventne jedinice policije Milan Boričić, ispričao je juče u Višem sudu u Bijelom Polju, da mu je inspektor Željko Bojić kazao da je Miroslava Šoškića vidio kako je uskočio u Lim i zaplivao, u noći između 16. i 17. decembra 2008. godine, nakon čega je taj dvadesetdvogodišnji Beranac pronađen mrtav.

Boričić je svjedočio u nastavku suđenja Bojiću i njegovom kolegi Adnanu Kožaru, koji se terete za smrt Šoškića.

Boričić je pred sudom kazao da je te večeri, nakon što je Šoškić pobjegao iz stanice policije, bio u policijskoj ekipi koja je tragala za Berancem.

“Inspektor za droge nas je poslao da tražimo Šoškića, koji je od ranije bio poznat da uživa i prodaje droge. Na oko 150 metara od Lima, pošto smo stigli kod buvlje pijace, sreli smo Bojića i Kožara, udaljene jedan od drugog oko 10 metara. Bojić je bio bliže Limu i išli su u našem pravcu. Bojić nam je rekao da je Šoškić otišao prema Limu, da je zaplivao sa ciljem da pređe na drugu stranu. Bilo je jako hladno i maglovito, Lim je bio ogroman”, rekao je Boričić.

On je objasnio da su nestalog muškarca tražili s obje strane Lima, a nakon toga i kod drugova “koji su se bavili istim poslom kao Šoškić”.

Kazao da su optuženi veoma dobre kolege i da nikada nije čuo da su dovedeni u vezu sa bilo kojom problematičnom situacijom.

Bojić je ranije u sudu rekao da je Šoškića posljednji put vidio kod buvlje pijace i da se ovaj tada uputio ka Limu. On je negirao da ima bilo kakve veze sa nestankom Šoškića.

Dežurni u beranskoj stanici policije koji je u noći nestanka bio u smjeni, Dragomir Lutovac, kazao je da mu se čini da je Kožar bio u prijavnici kada je Šoškić pobjegao, a da Bojića nije vidio.

“Ne mogu da se sjetim da li je tada Kožar izašao iz zgrade... Ostao sam u zgradi i ne sjećam se kada su Kožar i Bojić došli u stanicu poslije potjere”, rekao je Lutovac.

Miroslav Šoškić nestao je 17. decembra 2008. godine, bježeći pred policijom.

U prvoj zvaničnoj verziji stradanja, on se, navodno, udavio u Limu, a sve povrede po glavi i tijelu posljedica su udaranja o stijene i kamenje u vodi.

Optužnica je, međutim, uslijedila nakon privatne istrage koju je pokrenuo njegov otac, a tokom koje je, između ostalog, vještačenjem utvrđeno da je smrt bila nasilne prirode.

U optužnici piše da su Bojić i Kožar, poslije nanošenja više teških povreda Šoškiću, natjerali mladića da skoči u Lim.

Preporučujemo za Vas