Fejzić testiran na poligrafu

„Skinuli su me i nečim pekli po cijelom tijelu. Užasno je boljelo, pola su mi života skratili"
76 pregleda 23 komentar(a)
Muharem Fejzić, Foto: Mirsad Fejzić
Muharem Fejzić, Foto: Mirsad Fejzić
Ažurirano: 04.06.2013. 07:06h

Službenici Uprave policije Podgorica, u saradnji sa rožajskim kolegama, više sati su saslušavali Muharema Fejzića (32), nekolicinu njegovih rođaka i osobe koje je on optužio da su organizovali ili naručili njegovu otmicu.

Prilikom policijske obrade, Fejzić je bio izložen i poligrafskom ispitivanju, čiji rezultati će biti poznati narednih dana.

"Vijesti" nezvanično saznaju da se prikupljaju i druge činjenice koje bi mogle doprinijeti rasvjetljavanju krivičnog djela.

Izuzeti su izvjesni listinzi mobilnih telefona, a očekuje se i dokumentacija iz kosovske policije, među kojom je nalaz ljekara iz Prištine, koji bi trebalo da precizira na koji način i kada su Fejziću nanijete povrede.

Muharem je navodno otet u četvrtak oko 21 sat, u tunelu nadomak sela Besnik. Prema njegovim tvrdnjama, oteli su ga šestorica maskiranih kidnapera. Po naglasku, rekao je da sumnja da su u pitanju Albanci.

Fejzić je ispričao da su mu stavili povez preko očiju i da su ga ubacili u crni džip, bez registarskih oznaka. U međuvremenu, prema njegovim riječima, dva puta su ga izvodili iz vozila i neko vrijeme pješačili. Po dolasku na odredište, jedan od otmičara mu je navodno rekao - “Tako mi Bog, došlo je vrijeme da te vidi glavni“.

Muharem je navodno otet u četvrtak oko 21 sat, u tunelu nadomak sela Besnik. Prema njegovim tvrdnjama, oteli su ga šestorica maskiranih kidnapera. Po naglasku, rekao je da sumnja da su u pitanju Albanci

„Skinuli su me i nečim pekli po cijelom tijelu. Užasno je boljelo, pola su mi života skratili. Upropastili su me, ali je to vjerovatno bila samo opomena, jer sam javno progovorio o švercu cigareta iz Crne Gore prema Kosovu za koji imam i materijalne dokaze, a u koji su uključeni i određeni ljudi iz Uprave policije. Plašim se da će me, ukoliko me država ne zaštiti, zadesiti još gora sudbina“, rekao je Fejzić.

Fejzić je o prekograničnom švercu cigareta progovorio prije oko dva mjeseca i tada je rekao da će sve dokaze dostaviti nadležnim organima. On je tvrdio da mu je život ugrožen i tražio je zaštitu države.

Zbog toga je od njega uzeta izjava u policiji, a saslušao ga je i osnovni tužilac u Rožajama. Tužilaštvo se još nije odredilo prema njegovim navodima.

Fejzić je prije desetak dana policiji prijavio da je dobio dvije prijeteće poruke na mobilni telefon, u kojima mu je korisnik „telenor“ mreže prijetio ubistvom ukoliko nastavi da priča o švercu.

Bonus video: