Zagoričanin povrijeđen u tuči u ZIKS-u

Prema nezvaničnim informacijama iz zatvora, Miličković je povrijeđen u tuči sa nekoliko zatvorenika sa Konika
180 pregleda 0 komentar(a)
ZIKS, Foto: Jelena Jovanović
ZIKS, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 03.06.2013. 16:42h

Zatvorenik Darko Miličković (32) iz podgoričkog naselja Zagorič, povrijeđen je u tuči koja se sinoć dogodila u Zatvoru za kratke kazne u Spužu, saznaju "Vijesti" iz više izvora.

Prema nezvaničnim informacijama iz zatvora, Miličković je povrijeđen u tuči sa nekoliko zatvorenika sa Konika.

"Osuđenici iz svih paviljona Kazneno-popravnog doma i Zatvora za kratke kazne protive se da sa njima budu Zagoričani. Prvo je sinoć oko 19 časova došlo do svađe između Buca (Darka) Miličkovića se Branislavom Đurovićem, Zlatkom Preočaninom, Vaskom Martinovićem i još dva zatvorenika, a zatim i do tuče", ispričao je “Vijestima” jedan od zatvorenika.

Iz uprave Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS) "Vijestima" je potvrđeno da ju Zatvoru za kratke kazne došlo do tuče. Oni su rekli da je Miličković nakon tuče odveden u Klinički centar u Podgorici.

Miličković u zatvoru služi kaznu zatvora od pet mjeseci, na koju je osuđen zbog nedozvoljenog nošenja oružja

"Obavijestili smo policiju, a oni tužilaštvo. Zatvorenik je odveden u Klinčki centar i najvjerovatnije će nakon pregleda biti vraćen u zatvor", rečeno je iz Uprave ZIKS-a.

Sagovornik "Vijesti" iz ZIKS-a rekao je sinoć da se vjeruje da je tuča osveta osuđenika sa Konika zbog prošlogodišnjeg napada grupe Zagoričana na porodicu Škrijelj sa Konika. Kakve su povrede konstatovane osuđeniku "Vijesti" sinoć nijesu mogle saznati, ali je on nešto poslije 22 časa vraćen u zatvor.

Sagovornik "Vijesti" iz Uprave policije rekao je sinoć da ih je uprava ZIKS-a obavijestila o tuči i da su oni o tome obavijestili Osnovno tužilaštvo.

"Nakon što ljekari konstatuju kakve su povrede nanijete, u saradnji sa tužiocem preduzećemo dalje radnje", rekao je sagovornik "Vijesti" iz policije.

Miličković u zatvoru služi kaznu zatvora od pet mjeseci, na koju je osuđen zbog nedozvoljenog nošenja oružja.

Sinoćnja tuča još jedan je dokaz da se povećava netrpeljivost osuđenika prema zatvorenicima koji pripadaju samozvanom zagoričkom klanu. Uprava zatvora ne zna u koji paviljon da smjesti Zagoričanina Luku Milića, koji je nakon nekoliko premještaja smješten u odjeljenje u kom kaznu služe počinioci saobraćajnih prekrašaja. U isto odjeljenje, dan nakon Milića, navodno je premješten i Dražen Boričić.

Bonus video: