Podgorica: Lažni novac "prali" u automatu za klađenje

Aparat za klađenje zablokirao kad je neko ubacio lažnih 50 eura
357 pregleda 0 komentar(a)
novac, Foto: Shutterstock
novac, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 10.07.2018. 05:40h

U Podgorici je prethodnih dana, pokušano da se u promet stavi nekoliko lažnih novčanica u krupnim apoenima u pojedinim kladionicama preko terminala za klađenje uživo, ali bezuspješno.

Kako “Vijesti” saznaju u jednoj od kladionica u centru grada neko je pokušao da u aparat ubaci novčanicu od 50 eura, ali je automat blokirao.

Radnica je, nakon što je aparat blokirao, pokušala da ga osposobi, misleći da je zakočio zbog nečeg drugog, ali kada je otvorila pregradu za novac, vidjela je izgužvanu i pocijepanu novčanicu od 50 eura.

Utvrđeno je da je riječ o loše urađenom falsifikatu, a iako je aparat “povukao” novčanicu, nije je prihvatio, odnosno ukucao na displeju 50 eura kredita.

Prema saznanju “Vijesti”, pregledom pazara, utvrđeno je da je lažna novčanica “višak”, a slučaj je prijavljen policiji. Na isti način, pokušano je da u promet bude stavljena i novčanica od 200 eura, ali je radnik na vrijeme uočio da je lažna.

Iz Uprave policije “Vijestima” nije juče odgovoren da li su im prijavljeni slučajevi I šta je urađeno povodom toga, ali kako saznajemo policija je preduzela određene radnje, izuzela snimke sa kamera.

Bonus video: