Lorenco pobijedio u Italiji

Lorenco je do 25. trijumfa za Jamahu došao za 41 minut, 39 sekundi i 733 hiljadita dijela sekunde
0 komentar(a)
Horhe Lorenco, Foto: Beta/AP
Horhe Lorenco, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 02.06.2013. 17:17h

Vozač Jamahe, Španac Horhe Lorenco, slavio je danas u trci Moto GP šampionata za Veliku nagradu Italije i tako zabilježio treću uzastopnu pobjedu na stazi Muđelo.

Lorenco je do 25. trijumfa za Jamahu došao za 41 minut, 39 sekundi i 733 hiljadita dijela sekunde.

On je već u prvom krugu obišao vozača Honde, Španca Danija Pedrosu, koji je krenuo sa pol pozicije i prednost je zadržao do kraja trke.

Pedrosa je zauzeo 2. mjesto sa 5,4 sekunde zaostatka, dok je treći kroz cilj prošao Britanac Kal Kračlou iz Jamahe, sa 6,412 sekunde zaostatka za pobjednikom.

Kračlou je osvojio 3. poziciju nakon što je dva kruga prije kraja Mark Markes iz Honde pao sa motora.

On tako nije uspio da postane prvi vozač koji je u prvih pet trka u Moto GP šampionatu osvajao jedno od prva tri mjesta.

Šestostruki svjetski šampion, Italijan Valentino Rosi iz Jamahe, završio je trku u 1. krugu, poslije sudara sa Hondinim vozačem Alvarom Bautistom.

Pedrosa je prvi u generalnom plasmanu vozača sa 103 boda, a Lorenco se popeo na 2. mjesto sa 91. Treći je Markes sa 77.

“Nije bila laka trka za nas, kada je toplo, nikada nije lako. Dao sam sve od sebe i uspio sam da napravim razliku”, rekao je Horhe Lorenco.

Dani Pedrosa je rekao da je zadovoljan 2. pozicijom.

“Ovo nije bio moj dan, imali smo mnogo problema sa novom gumom, zbog čega smo morali da podesimo motocikl na drugi način. Završio sam trku na 2. mjestu, to nismo očekivali, pa smo zadovoljni”, istakao je on.

Kračlou je poručio da je zadovoljan osvajanjem 3. mjesta, ali da bi više volio da je to uradio svojom zaslugom.

“Ne volim kada na poklon dobijem plasman na podijum. Želim to da zaradim, ali na tome sam radio u završnici trke. Kada sam vidio da je Markes pao, malo sam usporio sa napadima na Pedrosu, mada sam bio blizu”, rekao je on.

Bonus video: