Dinamitom na automobil šefa barske policije

Nepoznate osobe bacile eksplozivnu napravu ispred zgrade u kojoj u podgoričkom Bloku 9 živi Miloš Radulović
681 pregleda 69 komentar(a)
Ažurirano: 02.06.2013. 07:00h

Nepoznate osobe juče rano ujutro, između tri i četiri sata, bacile su dinamit ispred zgrade u Bloku 9 u Podgorici, u kojoj živi šef barske policije Miloš Radulović.

Naprava je eksplodirala na parkingu u neposrednoj blizini Radulovićevoga "ford mondea" koji je nije mnogo oštećen. U bombaškom napadu nije bilo povrijeđenih.

Detonacija je probudila mještane Bloka i Tološa, a mogla se čuti i na drugom kraju grada. Inspektori podgoričke policije nedugo nakon eksplozije izvršili su uviđaj na licu mjesta. Prema informacijama "Vijesti" iz policije, juče u toku dana privedeno je na informativni deset osoba iz Bara i pet iz Podgorice.

Policija sumnja da je za napad odgovorna jedna od krimninalnih grupa iz Bara, ali se ne odbacuju i druge opcije. Dva dana prije nego se dogodila eksplozija u Bloku 9, u Baru su uhapšeni Nikola Vujović (24) i Aleksandar Jelenić (24) iz tog grada, pripadnici grupe Šćepana Bujića, koji se sumnjiči da je u februaru ove godine ubio braću Dejana i Ljubomira Gojačanina.

Jelenić i Vujović su uhapšeni zbog napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti. Oni su u petak privedeni kod istražnog sudije u Baru Nikole Strugara, koji im je odredio pritvor od osam dana.

"Mladićima N.V i A.J. u skraćenom postupku određen je pritvor od osam dana, zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, ali i zbog okolnosti koje ukazuju da će izvršiti krivično djelo kojim prijete", kazao je "Vijestima" Strugar, koji nije želio da pojasni o kakvim prijetnjama se radi, ali je istakao da su upućene na račun više osoba.

Dodao je da je jedan od mladića više puta pravosnažno osuđivan zbog nasilničkog ponašanja, dok je drugom izrečena vaspitna mjera, pojačan nadzor od strane organa starateljstva kao maloljetniku, zbog istog krivičnog djela.

Prema informacijama potvrđenim iz više izvora, Jelenić i Vujović privedeni su u vidno alkoholisanom stanju jer su se opirali policajcima koji su htjeli da ih testiraju na alkohol. U stanici policije inspektorima su uputili prijetnje smrću, a navodno su prijetili i da će na njih biti bačena bomba.

Klisić pušten, pa ponovo pritvoren

Baranin Jovan Klisić (23), koji je uhapšen jer je 24. maja prijetio vlasniku robne kuće u tom gradu Džemalu-Džemu Babačiću (38), nakon isteka 48-časovnog zadržavanja pušten je na slobodu. Tužilac je uložio žalbu zbog puštanja Klisića, tako da je on ponovo priveden i u skraćenom postupku mu je određeno zadržavanje u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu u trajanju od osam dana.

Pritvor Klisiću ističe danas. Klisić je blizak drug Šćepana Bujića. Motiv za napad na Babačića, navodno, leži u neraščišćenim računima, u koje je uključen i jedan član porodice vlasnika robne kuće.

Galerija

Bonus video: