ODLUKE JEDNOGLASNE

Skupština Atletskog saveza: Blistavi rezultati crnogorske atletike

"Želja nam je da rezultati budu još bolji, pa valjda će se nako sjetiti da vrhunskih rezultata nema bez adekvatne pomoći", rekao je predsjednik ASCG Milorad Vuletić
0 komentar(a)
Skupština ASCG, Foto: Atletski savez Crne Gore
Skupština ASCG, Foto: Atletski savez Crne Gore
Ažurirano: 01.06.2013. 20:09h

Crnogorska atletika nastavila je sa blistavim rezultatima na sportskom, ali i na organizacionom planu, konstatovano je na Skupštini Atletskog saveza Crne Gore (ASCG).

Navodi se da su ostvareni značajni uspjesi na domaćoj i međunarodnoj sceni, kao i da su najbolja potvrda dobrog rada rezultati crnogorskih atletičara na Igrama malih zemalja Evrope u Luksemburgu, kao i ispunjene norme za svjetska i evropska takmičenja.

Na Skupštini je usvojen Izvještaj o radu ASCG, sa finasijskim pokazateljima za 2012. godinu, kao i Izvještaj Nadzornog odbora.

Skupština je usvojila plan i program rada Saveza za 2013.godinu, sa finasijskim planom.

Predsjednik Miodrag Vuletić kazao je da su svi izvještaji i materijali na sjednici Skupštine usvojeni jednoglasno.

"Sve odluke usvojene su jednoglasno, što znači da smo opravdali povjedrenje delegata. Postigli smo zapažene rezultate u prošloj godini uz skromna finasijska sredstva. Želja nam je da rezultati budu još bolji, pa valjda će se nako sjetiti da vrhunskih rezultata nema bez adekvatne pomoći", rekao je predsjednik ASCG Milorad Vuletić.

Na sjednici su povodom 100 godina od osnivanja Svjetske atletske federacije (IAAF) dodjeljena priznanja dosadašnjim predsjednicima i sekretarima ASCG za njihov dugogodišnji rad na unapredjenju i razvoju atletike u Crnoj Gori.

Vuletić je uručio Zlatne plakete IAAF-a predsjednicima Saveza Miomiru Radunoviću, Novaku Lakoviću, Vuku Dragaševiću, Stevu Goranoviću, Milutinu Jestroviću, Dragu Tomoviću, Mimu Vukotiću, Draganu Smoloviću, Zvonku Tomoviću i Branku Jovanoviću, kao i sekretarima: Miloradu Jokoviću, Momčilu Boškoviću i Ljubu Niloviću.

U ime nagrađenih zahvalili su se Stevo Goranović, Branko Jovanović i Drago Tomović.

Skupštini je prisustvovalo 35 delegata iz 17 atletskih klubova.