Porodica Fejzić: Muharem je brutalno pretučen i mučen

Mirsad Fejzić podsjetio je da je njegov brat nedavno u Skupštini govorio o kriminalnim aktivnostima i postojanju šverca cigaretama na granici Crne Gore s Kosovom
117 pregleda 95 komentar(a)
Ažurirano: 01.06.2013. 12:28h

Povodom nestanka Rožajca Muharema Fejzića (32) u večernjim satima 30. maja, njegov brat Mirsad Fejzić, uputio je pismopredsjedniku Crne Gore Filipu Vujanoviću, premijeru Milu Đukanoviću, te predsjedniku Skupštine Ranku Krivokapiću.

Mirsad Fejzić u pismu navodi da je njegovog brata Muharema "grupa naoružanih i maskiranih osoba zaustavila njegova vozilo i odvela ga u nepoznatom pravcu".

"Tek sjutradan smo svi saznali da je pronađen na Kosovu. Navodi policije da je pronađen zdrav, na žalost, nisu potpuno tačni. Brutalno je pretučen i mučen a njegovo tijelo je paljeno na nekoliko mjesta. U kakvom je stanju vraćen s Kosova možda mogu reći fotografije koje vam šaljem uz pismo", navodi se u pismu Fejzića.

Mirsad Fejzić podsjetio je da je njegov brat nedavno u Skupštini govorio o kriminalnim aktivnostima i postojanju šverca cigaretama na granici Crne Gore s Kosovom.

"Istog trenutka zatražio je da se njegovi navodi provjere i da mu se pruži potrebna zaštita. Reakcija državnih organa je izostala. Nećemo sebi sada dati za pravo da komentarišemo koliko je to bio odgovoran odnos onih koji bi, valjda, trebalo da služe državi i njenim građanima. Muharema niko od zvaničnika nije posjetio. U drugim bi zemljima i na taj način bio zaštićen.

Umjesto poštovanja i odgovornog odnosa prema običnom građaninu i provjere njegovih navoda u interesu države Crne Gore, dozvoljeno je kriminalnim strukturama da naš Muharem bude otet nedaleko od centra grada. Neko im je u Crnoj Gori dozvolio da voze auto bez registraskih oznaka. Oni su bez ikakvih problema, i bez Muharemovih potrebnih dokumenata, očigledno prešli državnu granicu i završili s njim u susjednoj zemlji. Otmičari su mu se obratili samo jednom i kazali da je došlo vrijeme da ga vidi glavni", navodi se u pismu Mirsada Fejzića.

"Podržavamo politiku pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji. Zato nas i brine činjenica da se građanin Crne Gore, koji odgovorno govori o poznatim mu negativnim pojavama u sredini u kojoj živi, može biti otet i preveden preko državne granice, dodaje Fejzić.

To može, prema njegovim riječima, "da govori o slabosti i nespremnosti naše države što se valjda nikako ne smije dopustiti".

"Ne smije se valjda dopustiti da kriminalci neopaženo prelaze državnu granicu i rade kod nas i s nama šta god žele. U Crnoj Gori je svako pitanje osjetljivo. Zato jasno saopštavamo da porodica Fejzić nikako ne želi da se ovaj slučaj politizuje i postane predmet političkih manipulacija. Isključivo želimo mir i spokoj. Hoćemo bezbjednost za Muharema i njegovu djecu. Razumite nas da ne tražimo ništa više nego što već imaju vaša djeca. Tražimo da se svojim autoritetom založite da se našem Muharemu garantuje bezbjednost i normalan život a slučaj procesuira", naveo je on.

Galerija

Bonus video: