Ruski festival u Starom Baru

Na otvaranju festivala nastupaju ruski ženski kamerni hor „Ringel“, ruski mješoviti hor „Nika“ i barski ženski hor „Antivari Musica“
0 komentar(a)
Stari Bar, Foto: Www.mosquito.me
Stari Bar, Foto: Www.mosquito.me
Ažurirano: 01.06.2013. 13:56h

U nedjelju u 17 sati u Starom gradu biće otvoren festival „Ansamblaj iskustvo“ koji organizuju istoimeno umjetničko društvo iz Moskve sa JP Kulturni centar Bar, pod pokroviteljstvom Ambasade Ruske Federacije u Crnoj Gori i Ministarstava kulture Crne Gore i RF.

Na otvaranju festivala, čije održavanje je pismom podržala i zamjenica predsjednika ruske Vlade Olga Golovjec, nastupaju ruski ženski kamerni hor „Ringel“, ruski mješoviti hor „Nika“ i barski ženski hor „Antivari Musica“.

Prvi dio festivala, „horska nedjelja“, do 11. juna obuhvatiće koncerte ruskih horova u Kotoru, Budvi i Podgorici. Drugi dio festivala pod nazivom „Dobri Bar“ posvećen je djeci i u njemu nastupa oko 130 mališana-plesača, pjevača i muzičara iz Rusije. Oni će od 11. do 20. juna izvesti više programa u Baru u saradnji sa Baletskom školom „Princeza Ksenija“ i muzičkom školom „Petar II Petrović Njegoš“.

Bonus video: