Deset godina predstave "Julija i Romeo" Gradskog pozorišta

“Urnebesnu komediju za djecu i dorasle” po tekstu Branka Milićevića Kockice režirao je Nikola Vukčević
0 komentar(a)
Ažurirano: 31.05.2013. 15:13h

Predstava "Julija i Romeo" biće izvedena u subotu u Velikoj sali Doma omladine u Podgorici, sa početkom u 19 sati. Predstava Gradskog pozorišta živi već 10 godina i izvedbom obilježava taj značajan jubilej.

“Urnebesnu komediju za djecu i dorasle” po tekstu Branka Milićevića Kockice režirao je Nikola Vukčević.

U spomen na poseban "ljubavni slučaj" u Šekspirovom stvaralaštvu, Branko Kockica zvani Milićević, kako sam voli da kaže, davne 1992. godine u Londonu, gdje se toliko puta igrao komad sličnog naslova, stvorio je novu priču na svoj prepoznatljiv način, u verziji za djecu i odrasle oslobođenoj krvi i tragedijskih muka, kao vrcavu i brzu komediju karaktera, kao priču iz davnina koja ima sve elemente onoga što postoji i danas.

Predstava je imala nastupe i nagrade na brojnim festivalima, a u prvoj deceniji svog života, odigrana je 71 put, a vidjelo ju je 19.501 gledalac

Prva postavka ove komedije sa elementima farse i burleske, u kojoj su igrali Maja Šarenac, Pavle Ilić, Dubravka Vukotić, Vesna Vujošević, Simo Trebješanin, Davor Dragojević i Dijana Dragojević, visokoprofesionalnim glumačkom kreacijama u znalačkoj igri uz muziku Aleksandra Radunovića Popaja, scenografiju Smiljke Šeparović, kostim Vere Šoškić i scenski pokret Slavke Nelević, nizala je aplauze na scenama u Crnoj Gori i Srbiji, saopštili su iz Gradskog pozorišta.

Predstava je imala nastupe i nagrade na brojnim festivalima, a u prvoj deceniji svog života, odigrana je 71 put, a vidjelo ju je 19.501 gledalac.

"Danas u ovoj predstavi, koja će, vjerujemo, nastaviti svoj uspješan pozorišni život, igraju Katarina Krek, Dubravka Drakić, Pavle Ilić, Vesna Vujošević, Goran Slavić, Dijana Dragojević i Davor Dragojević", saopštila je uporava Gradskog.

Rođendansko slavlje predstave "Julija i Romeo", Gradsko pozorište Podgorica podijeliće sa Resursnim centrom za djecu i osobe sa intelektualnim smetnjama i autizmom "1. jun" kojima će u znak humanosti i saradnje biti dodijeljen prihod od prodatih ulaznica.

Slavljeničko veče biće povod i da se oda priznanje dvadesetogodišnjem kreativnom i predanom radu u Gradskom pozorištu Podgorica glumcima: Dejanu Đonoviću, Sejfu Seferoviću i Davoru Dragojeviću.

Galerija

Bonus video: