Supermen dobija novi logo za 75. rođendan

Logo će se prvi put pojaviti na naslovnoj strani stripa Superman Unchained 12. juna kao i u novom kratkom animiranom filmu koji će producirati Zek Snajder
70 pregleda 0 komentar(a)
novi logo supermen, Foto: Igossip.com
novi logo supermen, Foto: Igossip.com
Ažurirano: 31.05.2013. 12:05h

Kompanija je juče otkrila novi logo u čast 75 rođendana svoje najveće zvijezde, superheroja Supermena. Osnova logoa je prepoznatljiva Supermenova silueta sa ogrtačem u plavoj boji i slovom “s” na grudima dok je bijelom ispisano, a crvenom podvučeno – “75 godina”

Logo će se prvi put pojaviti na naslovnoj strani stripa Superman Unchained 12. juna kao i u novom kratkom animiranom filmu koji će producirati Zek Snajder čiji će dijelovi biti prikazani na konferenciji pop kulture Komik Konu u San Dijegu.

Konačna verzija, koja će odati počast Supermenu, biće prikazana u cjelini kasnije ovog ljeta, prenosi AP.

Izvršni direktor filmske kompanije “Warner” u čijem je vlasništvu DC Entertainment, Kevin Tsudžihara rekao je juče da je novi logo dio proslava koje će se održavati tokom cijele godine u čast “prvog super heroja” čije su se avanture sa stranica stripa prelile na radio, televiziju, film (najnovija ekranizacija “Čovjek od čelika” premijerno će biti prikazana na leto), video igrice i druge medije.

"Ponosni smo što ćemo obilježiti ovaj značajan datum uzbudljivom zabavom u cijelom svetu kako bi ova ikona stigla i do novih generacija publike" rekao je on o liku koji su u Klivlendu stvorili Džeri Sigel i Džo Šuster i koji je debitovao na naslovnoj strani Action Comics No. 1 u junu 1938.

Dajen Nilson, predsednica DC Entertainment nazvala je Supermena “bez sumnje najvećim superherojem na svijetu i gotovo sigurno najuticajnijim strip likom svih vremena”.

Bonus video: