ZIKS ima muke da smjesti Luku Milića

“Milić je pod pojačanim nadzorom, jer u skoro svakom paviljonu ima osuđenik sa kojim je u sukobu"
838 pregleda 21 komentar(a)
Luka Milić, Foto: Zoran Đurić
Luka Milić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 30.05.2013. 10:27h

Uprava spuškog zatvora u proteklih nekoliko dana mučila je muku u kom će paviljonu smjestiti zatvorenika Luku Milića, saznaju "Vijesti".

Tu informaciju potvrdilo je više službenika, ali i osuđenika. Problem sa smještanjem Milića, prema istim izvorima, bezbjednosne je prirode.

“Milić je pod pojačanim nadzorom, jer u skoro svakom paviljonu ima osuđenik sa kojim je u sukobu, zbog toga je proteklih dana premještan iz jednog paviljona u drugi i sada je smješten u paviljonu u kojem su i saobraćajci, iako ne bi trebalo da bude tako”, ispričao je "Vijestima" službenik koji je insistirao na anonimnosti.

Osuđenici sa kojima su "Vijesti" razgovarale, ispričali su da je Milić prije nekoliko dana iz Kazneno popravnog doma doveden u Zatvor za kratke kazne, ali da se ni tu nije dugo zadržao. Nakon toga, premješten je u paviljon "F", a zatim u dio u kojem kaznu izdržavaju počinioci saobraćajnih prekršaja.

“Kada su doveli Milića u Zatvor za kratke kazne, stepen bezbjednosti bio je gotovo udvostručen. Kad su ga izvodili iz sobe, ostali su bili zaključani i obratno”, tvrde zatvorenici.

Iz uprave Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, juče je nezvanično rečeno da Milić nije pod pojačanim nadzorom.

“Milić ima još jednu nepravosnažnu presudu od tri mjeseca. Zbog visine kazne, a ne zbog bezbjednosti, prebačen je iz Zatvora za kratke kazne u Kazneno popravni dom", tvrde iz uprave ZIKS-a.

Milić je u oktobru 2012. osuđen na godinu zatvora zbog nasilničkog ponašanja i nanošenja teških tjelesnih povreda Baraninu N. J.

U Osnovnom sudu, njemu i grupi Zagoričana sudi se zbog incidenta koji se u julu prošle godine dogodio na bazenu SC "Morača". U tom postupku Milić, Dražen i Aleksandar Boričić, Radoslav i Vidoje Stanišić, Bojan Pejović i Mladen Šofranac, optuženi su za nasilničko ponašanje i nanošenje teških tjelesnih povreda zaposlenima na bazenu G. M. i Z. V. i posjetiocu bazena I. A.

Zagoričani su, prema optužnici Osnovnog državnog tužilaštva napali radnike, jer ih nijesu pustili da bez kupljene ulaznice, od tri eura, uđu na bazen, a Aligrudić je bio slučajna žrtva.

Iako su posjetioci bazena takođe tvrdili da im je Milić prijetio pištoljem, u optužnici nema krivičnog dijela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, već se u optužnom predlogu navodi da su ih tukli nogama i rukama.

Bonus video: