Kafanska tuča

Počelo suđenje za ubistvo Veselina Vujadinovića, Zekić tvrdi da se branio

Zekić je pred sudom ispričao da je Vujadinović nasrtao na njega, da ga je psovao, vrijeđao pa onda metalnim ključem pokušao da ga udari
294 pregleda 0 komentar(a)
kafana, Foto: Arhiva "Vijesti"
kafana, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 27.03.2019. 21:47h

Danilovgrađanin Božidar S. Zekić (28), izjavio je juče u Višem sudu u Podgorici da se u potpunosti ne osjeća krivim za smrt Veselina Vujadinovića, kojeg je, prema navodima optužnice, sa udarcima letvom usmrtio 22. jula 2012.

Zekić je, pred krivičnim vijećem sutkinje Suzane Mugoše, ispričao da je Vujadinović nasrtao na njega, da ga je psovao, vrijeđao i u jednom momentu metalnim ključem pokušao da ga udari.

Tvrdi da je podigao lijevu ruku da se zaštiti, a da je desnom dohvatio “dasku ili letvu kockastog oblika” i da ga je dva-tri puta udario u vrat i glavu.

U optužnici piše da je Zekić, u kafani u Spužu, drvenim predmetom pretukao Vujadinovića, koji je preminuo u Kliničkom centru u Podgorici 30. jula.

“Vujadinović i Zekić bili su zajedno u kafani. Nakon kraće svađe, optuženi je otišao, ali se ubrzo vratio u kafanu sa drvenom palicom. Prema navodima optužnice, prišao je stolu i Vujadinovića izudarao po glavi”, piše u optužnici.

Zekić je ispričao da se tog dana družio sa Vujadinovićem, da su pili i roštiljali, ali da je ovaj počeo da ga vrijeđa.

“Kada je Vesko tamo došao (u kafanu), nastavio je da me vrijeđa... Tada je Vesko gurnuo kafanski sto na mene, zatim me ošamario, što nisam očekivao. Otišao sam prema svom autu i na pola pređenog puta, dok sam se nalazio na stepenicama, vidio sam da u džepu nemam ključeve od auta. Vratio sam se nazad do stola gdje sam sjedio. Ključevi su se nalazili na oko dva metra od tog stola. Veska sam zatekao da sjedi za stolom. Sagao sam se da ih dohvatim, a on je ustao i krenuo na mene, da me udari metalnim ključem. Podigao sam lijevu ruku da se zaštitim. Nisam imao kuda da pođem. Uzeo sam letvu ili dasku i dva-tri puta zamahnuo i udario ga po vratu i glavi. Pao je”, kazao je Zekić.

Dodao je da nikada ranije nije imao sukob sa Vujadinovićem, koga je, kako je rekao, poznavao pet - šest godina.

Suđenje se nastavlja 4. septembra.