Drašković i Radonjić na EP u Minsku

Navodi se da će Crnu Goru u bjeloruskoj prijestonici predstavljati Boško Drašković u kategoriji do 81 i Marko Radonjić preko 91 kilogram.
52 pregleda 0 komentar(a)
Boško Drašković, Foto: Beta AP
Boško Drašković, Foto: Beta AP
Ažurirano: 29.05.2013. 11:49h

Minsk će od petka do 9. juna biti domaćin seniorskog Evropskog prvenstva, na kojem će nastupiti i dvojica crnogorskih boksera, saopšteno je iz Bokserskog saveza Crne Gore.

Navodi se da će Crnu Goru u bjeloruskoj prijestonici predstavljati Boško Drašković u kategoriji do 81 i Marko Radonjić preko 91 kilogram.

Selektor Dragan Đuričković kazao je da je na šampionatu trebao da nastupi i teškaš Nikola Milačić, ali da ga je povreda onemogućila.

"Milačić se povrijedio i morao je da pauzira tri sedmice. Propustiće Evropsko prvenstvo, ali će nadam se biti spreman za Mediteranske igre", kazao je Đuričković agenciji MINA.

On je kazao da su i Drašković i Radonjić imali problema sa povredama, ali da su sanirane.

"Drašković je obnovio povredu šake, a Radonjić je imao istegnuće leđnog mišića. Radili su dobro, spremni su i siguran sam da će dati sve od sebe. Da li će to biti dovoljno da se dođe do medalje, zavisi ne samo od njih, već od mnogo faktora", rekao je Đuričković.

On je kazao je da je nerealno očekivati medalju, imajući u vidu konkurenciju na šampionatu.

"Nerealno je da sa dva boksera učestvujemo na EP i osvojimo medalju. Bilo bi nerealno očekivati od njih medalju, imajući u vidu da dosta zemalja želi medalju i puno više ulaže od nas. Vjerujem da ćemo dostojno reprezentovati Crnu Goru", kazao je Đuričković.

On smatra da bi medalja bila podvig, navodeći da će se Drašković i Radonjić osim sa protivnicima u ringu suočiti i sa lobijima i sudijskim greškama.

"Nedostajali su nam sparinzi i nastupa na još nekoliko turnira. Radonjić je ušao u takmičarsku formu, dok je Draškoviću falio možda jedan ili dva turnira", rekao je Đuričković.

Crnogorski bokseri sjutra putuju za Minsk, žrijeb je u petak, dok će subota biti prvi takmičarski dan.

Bonus video: