Odložena završna riječ okrivljenima u slučaju "Afrodita"

Razlog odlaganja juče zakazanog glavnog pretresa je nedolazak okrivljenog Dejana Popovića zvanog Kure
158 pregleda 3 komentar(a)
Dejan Lakušić, Afrodita, Foto: Vesko Belojević
Dejan Lakušić, Afrodita, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 29.05.2013. 09:54h

Predsjednik specijalnog vijeća sudija Valentina Pavličić, zakazala je za 3. jun u Višem sudu u Podgorici završnu riječi optuženima u predmetu poznat kao “Afrodita” za zločinačko udruživanje i trgovinu ljudima.

Razlog odlaganja juče zakazanog glavnog pretresa je nedolazak okrivljenog Dejana Popovića zvanog Kure, koji se prema objašnjenju njegovih branilaca advokata Hamida Ganjole i Novaka Ražnatovića, razbolio i javio se ljekaru specijalisti ORL.

Prema optužnici, Dejan Lakušić je počinio krivično djelo zločinačko udruživanje i trgovinu ljudima, a za isto krivično djelo optuženi su i Bogdan Šaković, Dejan Popović, Mirko Tripković, Žarko Mrdak, Aleksandar Dragićević i Petar Perunović.

Ranko Jovanović, Vojislav Savković i Ranko Korać, optuženi su za trgovinu ljudima, jer su iz Srbije dovezli Marinu Mirković radi bavljenja prostitucijom. U optužnici piše da su okrivljeni od početka 2009. do 14. februara 2010. godine u Podgorici i Ulcinju, djelovali kao kriminalna grupa, koju je organizovao Lakušić, dok su ostali bili pripadnici grupe.

Kako se navodi, djelatnost kriminalne grupe planirana je na duže vrijeme u međunarodnim razmjerama i zloupotrebom ovlašćenja, povjerenja, odnosa zavisnosti, te teških prilika žena sa područja Srbije i Kosova i maloljetnih lica, navodili, podsticali i učestvovali u predaji drugima u cilju vršenja prostitucije.

Lakušić je vrbovao, a Popović, Mrdak i Dragićević držali, navodili, predavali i učestvovali u predaji maloljetne Đ. K. sa Kosova, radi sticanja nezakonite dobiti.

Bonus video: