Matijašević objavio spisak za Evropsku ligu, otpali Dabović i Bojić

U odnosu na tim koji je igrao u Skoplju na kvalifikacionom turniru za Svjetsko prvenstvo nema tehničara Sima Dabovića i primača Marka Bojića
11 komentar(a)
Ažurirano: 28.05.2013. 16:02h

Za loše izdanje i neuspjeh odbojkaša Crne Gore u Skoplju, na kvalifikacionom turniru za Svjetsko prvenstvo, ceh su, neočekivano, platila samo dvojica igrača, i to jedni od najstandardnijih posljednjih godina - tehničar Simo Dabović i primač Marko Bojić.

Njih dvojice, naime, nema na današnjem spisku selektora Nikole Matijaševića za predstojeću Evropsku ligu, koja startuje 15. juna.

"Želimo da isprobamo neke nove igrače, da malo pooštrimo konkurenciju. Dabović i Bojić su odigrali loše turnir u Skoplju, nisu u nekoj prevelikoj formi, pa smo se odlučili da pozovemo neke mlađe i nove igrače, da ih isprobamo, pa ćemo vidjeti kako će se dalje nastaviti", objašnjava za “Vijesti” svoju odluku selektor Matijašević.

Matijašević ističe da to ne znači da su obojica otpisani za komletnu Evropsku ligu, koja traje do 7. jula.

"Oni su prijavljeni za ovo takmičenje, ostaju na tom spisku, ali za Mađarsku, ponavljam hoću da vidim na još neke igrače", dodaje Matijašević.

Matijašević je danas objavio spisak od 17 igrača, na kojem će, kako je ranije bilo najavljeno biti i povratnik poslije četiri godine Vojin Ćaćić. On je preskočio kvalifikacije za SP zbog toga što je, kako je najavio, planirao kratkoročni inostrani angažman u maju u nekoj od zemalja Bliskog istoka, od kojeg, međutim, nije bilo ništa. Ćaćić će zamijeniti Bojića, a osim Aleksandra Milivojevića i mladog Balše Radunovića u kombinaciji je i Božidar Ćuk, koji nije igrao u Skoplju jer još nije dobio crnogorski pasoš.

"Imam uvjeravanja, iako ne garancije, jer to ne zavisi od Saveza, da će njegov pasoš biti završen do prvog turnira Evropske lige. Vidim da je mnogo ljudi uključeno da se to izgura do kraja. Božidar je jako perspektivan, i jedva čekam da ga vidim kako se ponaša na utakmicama, da vidim kako igra", ističe selektor.

Osim iskusnog Marka Vujovića, Matijašević na poziciji tehničara računa i na dvojicu mladih igrača, Rajka Strugara (Vojvodina) i Miloša Tatar (Novi Sad).

"Imam jako lijepe informacije o obojici mladih tehničara, čuo sam da su izuzetno talentovani. Volio bih da to vidim na djelu, a u Budvi ćemo imati dovoljno vremena. Sigurno je da ću jednog povesti u Kečkemet. Bilo bi greota da ih ne isprobamo, da im ne damo motiv više da napreduju i predstavljaju Crnu Goru", kaže Matijašević.

U odnosu na igrače koji su se pripremali za kvalifikacije nema ni trećeg korektora Miloša Simovića, umjesto koga je pozvan mladi Goran Bošković. Novo ime na ovim pripremama su i srednji bloker Luka Babić, te libero Rade Papović.

Na sjutrašnjem okupljanju u Budvi, u podne u hotelu "Slovenska plaža", pojaviće se još i srednji blokeri Milan Marković, Luka Šuljagić, Gojko Ćuk, Ivan Ječmenica, korektori Miloš Ćulafić i Aleksandar Minić, te libero Ivan Rašović.

Odbojkaši će se u Budvi pripremati do startna prvog od četiri turnira Evropske lige, u Kečkemetu, do 15. do 17. juna.

Rivali Crne Gore u grupi B su Španija, Češka i Mađarska.

Bonus video: