Budvanin Slobodan Pima iz zatvora zakupio plažu Jaz

Stručna Komisija “Morskog dobra” i zvanično je krajem aprila saopštila da je Pimina firma prvorangirana, te mu dodijelila kupalište na jednogodišnji zakup
891 pregleda 32 komentar(a)
Ažurirano: 26.05.2013. 17:40h

Budvanin Slobodan Pima, koji je bio pravosnažno osuđen na godinu dana zatvora u slučaju pronevjere u budvanskom Auto-moto društvu, uspio je da iz zatvorske ćelije konkuriše na javnom pozivu „Morskog dobra“, a nakon toga i odlukom tenderske komisije - da zakupi središnji dio plaže Jaz.

Pima koji je odlukom Komisije Ministarstva pravde, napustio spuški Zatvor 23. aprila, prethodno je preko svoje firme “ S6I company”, podnio ponudu 8. aprila, da bi samo dan prije izlaska iz zatvora i zvanično saznao da je jedini konkurisao za dodjelu tog atraktivnog kupališta.

Stručna Komisija “Morskog dobra” i zvanično je krajem aprila saopštila da je Pimina firma prvorangirana, te mu dodijelila kupalište na jednogodišnji zakup.

Kako se navodi u Centralnom registru, riječ je o Društvu za trgovinu, turizam i usluge rent a car "S & I COMPANY" D.O.O. B, koju je Pima osnovao zajedno sa svojim poslovnim partnerom i prijateljem Ivanom Bajkovićem. Upravo njih dvojica su i prethodne sezone držali u zakup ovu plažu.

Oni su dostavili ponudu za zakup, 100 metara dugog, središnjeg dijela plaže Jaz, te ponudili svega 40 eura više od početne minimalne cijene zakupa, koja je iznosila 8.414 eura za sezonsko korišćenje.

Pima (sa naočarima za sunce) dolazi na suđenje u podgorički Viši sud, Foto: Savo Prelević

Dok su se za pojedine budvanske plaže bukvalno lomila koplja i postizale nevjerovatne sume zakupnina, za središnji dio plaže Jaz dostavljena je bila samo ponuda Pimine firme.

Inače, javnim pozivom jasno je naznačeno, bilo da konkuriše pojedinac ili firma, da uz ponudu mora biti dostavljena na uvid i potvrda da u periodu od dvije godine prije objavljivanja poziva za javno nadmetanje, odnosno dostavljanja poziva za nadmetanje, fizičko lice nije osuđeno za krivično djelo i da mu nije izrečena mjera zabrane obavljanja djelatnosti u vezi sa krivičnim djelom.

Pima je ujedno i jedini od sedam osuđenih u slučaju AMD, protiv koga je tužilaštvo u okviru finanijske istrage zatražilo od Višeg suda da mu se zaplijeni imovina od 11 stanova. Tužilaštvo je tada obrazložilo odluku procjenom da „postoji očigledna nesrazmjera između prihoda i imovine".

Galerija

Bonus video: