Crnogoroske odbojkašice osigurale nastavak kvalifikacija za SP

Do pobjede protiv BiH izabranice selektora Vladimira Rackovića došle su nakon 103 minuta igre
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.05.2013. 20:25h

Ženska seniorska odbojkaška reprezentacija Crne Gore pobijedila je večeras u Herceg Novom selekciju Bosne i Hercegovine 3:1 (23:25, 25:17, 25:18, 25:23), za 103 minuta igre, i kolo prije kraja turnira obezbijedila jedno od prva dva mjesta u A grupi i plasman u narednu rundu kvalifikacija.

To je drugi trijumf crnogorskih odbojkašica, koje su juče na startu turnira bile bolje od Makedonije 3:0.

„I da nismo večeras pobjedili, ja bih bio zadovoljan, jer su djevojke pokazale kako se treba igrati srcem. Ogromnim požrtvovanjem, borbom za svaku loptu i htjenjem, uspjele su da pokažu da vrijede i ostvarile su veliki rezultat. Ja im od svega srca čestitam na hrabrosti i kvalitetu koji su pokazale“, kazao je neposredno poslije meča selektor naše reprezentacije Vladimir Racković.

A utakmica sa BiH je donijela zaista ogromna uzbuđenja i odličnu odbojkašku predstavu, pred nažalost skoro praznom halom Sportskog centra Igalo. Prvi set počeo je odlično po naše odbojkašice, koje su vodile sa 10:5, ali pri servisu Nataše Slijepčević gošće su uspjele da izjednače i nekako okrenu igru u svoju korist.

Međutim, u drugom setu naše odbojkašice su opet povele, ali, ovoga puta nisu dozvolile i da ispuste to vođstvo, a presudni momenat je bila serija od 8:0 prilikom servisa večeras odlične Nede Vujadinović.

Upravo je Vujadinović blistala u napadu i u trećem, a naročito četvrtom setu i sa Draganom Peruničić, ali i odličnim blokovima Ane Otašević i Tijane Jakić, što je i donijelo pobjedu našoj reprezentaciji.

„Ovo je rezultat velike želje, volje, borbenosti, cijele ekipe i prije svega jer smo funkcionisale kao jedna. Igra koju smo pokazale i sve što smo pružile nikako ne bi moglo da se desi da nismo vjerovale jedna u drugu i mislim da smo pokazale da se rad i trud isplati. Samo mogu da se zahvalim svima koji su vjerovali u nas i mislim da smo to povjerenje opravdale“, kazala je korektorka Vujadinović.

U drugom meču hercegnovskog turnira Hrvatska je pobijedila Makedoniju 3:0 (25:15, 25:13, 25:10) i osigurala nastavak kvalifikacija.

Crna Gora i Hrvatska u posljednjem kolu, sjutra u 20 sati, odlučiće pobjednika grupe i učesnika treće runde kvalifikacija.

Pobjednik grupe plasiraće se u treću rundu kvalifikacija koja je na programu od 2. do 4. januara 2014. godine i igraće se pet turnira sa po četiri reprezentacije.

Drugoplasirana selekcija igraće od 2. do 6. oktobra u drugoj rundi jedan turnir sa kojeg će kvalifikacije nastaviti tri najuspješnije reprezentacije.

Na završnim turnirima Evropa će imati devet predstavnika, pa će se pored domaćina Italije i finalista Evropskog prvenstva 2013. godine plasirati i pobjednici grupa treće runde kvalifikacija i dvije najbolje drugoplasirane reprezentacije.

Crna Gora – Bosna i Hercegovina 3:1 (23:25, 25:17, 25:18, 25:23)

Herceg Novi – Sportski centar „Igalo“. Gledalaca: 60. Sudije: Telo (Albanija) i Nikulesku (Rumunija) i Davidović (Srbija). Poeni iz napada: Crna Gora 53, BiH 41. Poeni iz bloka: Crna Gora 11, BiH 9. Poeni iz servisa: Crna Gora 12, BiH 8. Greške: Crna Gora 25, BiH 22.

Crna Gora: OTAŠEVIĆ 10, PEROVIĆ 2, CVIJOVIĆ 16, Đonović, Vulević (libero 2), RAIČEVIĆ (libero 1), Rovčanin, PERUNIČIĆ 23, Rosić, JAKIĆ 9, BOJOVIĆ, Vujadinović 16.

Bosna i Hercegovina: Paradžik 8, VASIĆ 9, MLAĐENOVIĆ 7, Hiseinbašić 1, SLIJEPČEVIĆ 4, HADŽIĆ 2, POPOVIĆ (libero 1), KOŠUTIĆ, Omerhodžić (libero 2), VIDOVIĆ 26, Plećić, Simić 1.

Galerija

Galerija

Bonus video: