Vuković: Japan je izazov više

"Mislim da je u pogledu shvatanja odbojke, ali i posla i života uopšte, to jedno potpuno novo iskustvo", dodaje Vuković
0 komentar(a)
Veselin Vuković, Foto: V.BELOJEVIĆ
Veselin Vuković, Foto: V.BELOJEVIĆ
Ažurirano: 25.05.2013. 22:02h

Kao što su “Vijesti” najavile krajem aprila, Veselin Vuković će biti novi trener JT Tandersa iz Hirošime – proslavljeni crnogorski odbojkaški stručnjak, koji je u pretekloj sezoni više nego uspješno vodio tursku Halkbanku, potpisao je dvogodišnji ugovor sa klubom čiji je vlasnik kompanija Japan Tabako, i koji je standardan član Japanske Premijer lige.

JT Tanders je prošlu sezonu završio na 6. mjestu u konkurenciji osam timova, sa skorom od devet pobjeda i 19 poraza. U ekipi je stranac hrvatski korektor Igor Omrčen, koji je dugo godina igrao u Italiji, u Kuneu i Lubeu.

"Bili su ostali neki detalji, koje sam htio da provjerim sa advokatskom kancelarijom, koja je trebala to da mi pravno zaokruži. Kako je sve to završeno, a sve ostalo je bilo dogovoreno i nesporno, potpisao sam ugovor", kaže Vuković za “Vijesti”.

Vuković je u petak boravio u Splitu, i razgovarao sa Omrčenom.

"Igor mi dao dosta interesantnih stvari za razmišljanje i za pripremu dok tamo ne odem. Nadam se da ćemo biti u mogućnosti da popravimo prošlogodišnje rezultate. Omrčen mi je rekao da je JT Tanders, što se tiče organizacije i uslova, vjerovatno najbolji japanski klub, iako nijesu bili u situaciji da imaju rezultate. Domaći igrači u klubu su fakultetski obrazovani ili su na putu da završe fakultet, i svi su službenici Japan Tabaka i igraju dok im neko iz uprave ne kaže da je bilo dosta, i onda ih angažuje da rade u firmi. Odlazak u Japan je jedno novo iskustvo, u svakom pogledu, nadam se pozitivno, kao što je bilo na prethodnim destinacijama. Mislim da je u pogledu shvatanja odbojke, ali i posla i života uopšte, to jedno potpuno novo iskustvo", dodaje Vuković.

Za nešto više od sezone u Halkbanci je ostavio neizbrisiv trag, osvajanjem Kupa CEV i Kupa Turske, pored igranja u finalu plej-ofa, ostvario je najbolje rezultate u klupskoj istoriji.

"Za Hakbanku me vežu, zaista, najljepše uspomene, sportske i lične. Ostali smo u odličnim odnosima, narednih dana očekujem da ovdje dođe i neko iz uprave kluba da se vidimo još jednom i pozdravimo, jer smo do skoro bili u pregovorima. Mislim da je Japan izazov više, dosta je detalja prelomilo da se odlučim da idem tamo, iako je relativno daleko", zaključio je Vuković, koji će se novom klubu pridružiti 25. juna, a nova sezona startuje u decembru.

Bonus video: