Uspješan start crnogorskih odbojkašica, savladana Makedonija

Do pobjede izabranice selektora Vladimira Rackovića došle su nakon 70 minuta igre.
1 komentar(a)
Ažurirano: 24.05.2013. 19:56h

Ženska seniorska odbojkaška reprezentacija Crne Gore ostvarila je pobjedu na startu kvalifikacionog turnira za Svjetsko prvenstvo u Italiji.

Crnogorske odbojkašice savladale su večeras u Herceg Novom, u prvom kolu A grupe, selekciju Makedonije 3:0 (25:10, 25:20, 25:20), nakon 70 minuta igre.

Izabranice Vladimira Rackovića su dominirale u prvom setu i odličnim prijemom i napadom nisu dozvolile Makedonkama da povežu niti jednom tri poena.

Međutim, u drugom setu je su naše odbojkašice malo pale u igri i dozvolile protivnicama da povedu sa 20:16, ali je onda servis preuzela tehničarka Marija Bojović i uslijedila je serija od 9:0 za našu reprezentaciju i pobjeda i u tom setu.

Upravo zahvaljujući odličnom servisu i distribucijom lopti Bojovićke, ali i isto takvim napadima Cvijovićke, naša je reprezentacija je dobila i treći set i zabilježila uopšte drugu pobjedu u zvaničnim mečevima.

U drugom meču hercegnovskog turnira Hrvatska je pobijedila Bosnu i Hercegovinu 3:0 (25:15, 25:18, 25:10).

Crna Gora će u drugom kolu, sjutra u 20 sati, igrati sa selekcijom BIH. To je i najbitniji meč na turniru, koji će najvjerovatnije direktno odlučivati o drugoj poziciji, koje vodi u drugu rundu kvalifikacija, pošto je po svim najavama Hrvatska apsolutni favorit za prvo mjesto.

„Neobjašnjivo smo pali u igri u drugom setu i to ne smijemo dozvoliti u meču sa Bosnom i Hercegovinom. Igrali smo dobro na prijemu servisa, ali kontre nikako ne smijemo da propuštamo. Takve stvari neće nam proći protiv BiH, jer je to reprezentacija koja će to znati da iskoristi. Takođe, moramo smanjiti i broj grešaka prilikom servisa, ali s obzirom da je ovo bila prva utakmica na ovom turniru, mislimo da smo dobro odigrali i da sada treba da se skoncentrišemo da obezbijedimo drugo mjesto“, kazao je selektor naše reprezentacije, Vladimir Racković.

Pobjednik grupe plasiraće se u treću rundu kvalifikacija koja je na programu od 2. do 4. januara 2014. godine i igraće se pet turnira sa po četiri reprezentacije.

Drugoplasirana selekcija igraće od 2. do 6. oktobra u drugoj rundi jedan turnir sa kojeg će kvalifikacije nastaviti tri najuspješnije.

Na završnim turnirima Evropa će imati devet predstavnika, pa će se pored domaćina Italije i finalista Evropskog prvenstva 2013. godine plasirati i pobjednici grupa treće runde kvalifikacija i dvije najbolje drugoplasirane.

Crna Gora – Makedonija 3:0 (25:10, 25:20, 25:20)

Herceg Novi – Sportski centar „Igalo“. Gledalaca: 80. Sudije: Nikulesku (Rumunija) i Davidović (Srbija). Poeni iz napada: Crna Gora 44, Makedonija 20. Poeni iz bloka: Crna Gora 5, Makedonija 8. Poeni iz servisa: Crna Gora 13, Makedonija 4. Greške: Crna Gora 18, Makedonija 13.

Crna Gora: OTAŠEVIĆ 8, PEROVIĆ 4, CVIJOVIĆ 19, Đonović, Vulević (libero 2), RAIČEVIĆ (libero 1), Rovčanin 5, PERUNIČIĆ 4, Rosić 1, JAKIĆ 7, BOJOVIĆ 6, Vujadinović 8.

Makedonija: POPJORDANOVSKA (libero), PETROVIĆ 10, SARALIJEVA 5, Mirčevska, Rihlijeva, Jermilova, KOFILOVSKA 7, Sotirovska, Veselkoska 1, ŽIVKOVIĆ 4, LAZAROVA 5, Pandeva.

Galerija

Bonus video: