KVALIFIKACIJE ZA SP

Kod odbojkašica tinja nada u drugi krug

"Makedonija, prvi rival, nam je nepoznanica, ali vjerujem da, ako prikažemo ono na čemu smo radile, ne trebamo da imamo bojazan za rezultat", kaže za “Vijesti” kapiten Jelena Cvijović
54 pregleda 0 komentar(a)
Jelena Cvijović, Foto: Cev.lu
Jelena Cvijović, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 24.05.2013. 13:14h

Za ekipu koja u prethodnim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo nije osvojila ni set, svaki osvojen set, kamoli i pobjeda na kvalifikacionom turniru za Svjetsko prvenstvo, koji se od danas do nedjelje igra u Herceg Novom, bili bi premija.

Iako oslabljene neigranjem najboljih igračica, Tanje Bokan i Ksenije Ivanović, odbojkašice Crne Gore će pokušati da u konkurenciji Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Makedonije izbore jedno od prva dva mjesta koja vode dalje u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj i Švajcarskoj.

"Vrijedno smo trenirale proteklih 20 dana, imale smo odlične uslove za rad, djevojke su se maksimalno zalagale. U timu vlada odlična atmosfera i mislim da će nam to prije svega donijeti dobru igru, a onda i željene rezultate. Naše težnje su prolazak u sljedeći krug kvalifikacija za šta nam trebaju dvije pobjede. Hrvatice su favorit, a Makedonija, prvi rival, nam je nepoznanica, ali vjerujem da, ako prikažemo ono na čemu smo radile, ne trebamo da imamo bojazan za rezultat", kaže za “Vijesti” kapiten Jelena Cvijović.

Izabranice Vladimira Rackovića su u Herceg Novom (u sportskom centru “Igalo”) odigrale i dvije kontrolne utakmice, protiv učesnika kvalifikacionog turnira. Od Hrvatske su poražene 2:1, dok je meč sa BiH završen bez pobjednika 2:2, jer je istekao termin za trening...

RASPORED

Danas

Hrvatska - BiH (17.30)

Crna Gora - Makedonija (20.00)

Sjutra

Hrvatska - Makedonija (17.30)

Crna Gora - BiH (20.00)

Nedjelja

Makedonija - BiH (17.30)

Crna Gora - Hrvatska (20.00)

Preporučujemo za Vas