Ivica Kostelić: Iz Crne Gore nosim divne uspomene

"Obišao sam sve od Herceg Novog, Budve, pa do ušća Bojane i Ulcinja. Čudilo me da su me svi prepoznali", rekao je Kostelić
88 pregleda 3 komentar(a)
Ivica Kostelić, Foto: Beta AP
Ivica Kostelić, Foto: Beta AP
Ažurirano: 23.05.2013. 12:52h

Hrvatski skijaš Ivica Kostelić sredinom maja operisao je koljeno u Švajcarskoj, što mu je bio 15. "odlazak pod nož" tokom karijere.

U intervijuu za agenciju Anadolija on se osvrnuo i na prošlogodišnji obilazak Crne Gore.

"Bio sam na crnogorskom primorju. Obišao sam sve od Herceg Novog, Budve, pa do ušća Bojane i Ulcinja. Ljudi su bili srdačni i čudilo me da su me svi prepoznali. Iz Crne Gore nosim divne uspomene koje sam zabilježio i u dnevniku", rekao je Kostelić.

Posebno ga raduje podrška navijača sa prostora bivše SFRJ.

"Imam mnogo navijača iz cijeloga svijeta. Izdvojio bih svoje simpatizere iz cijele Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore. Javljaju mi se stalno na oficijelnoj stranici, pišu i daju podršku. Ovom prilikom hvala svima. Trudiću se da budem još bolji, da ih ne razočaram“, rekao je Kostelić.

On je najavio da će sredinom jula biti potpuno zdrav i da će tada punim intenzitetom početi sa pripremama za Olimpijske igre u Sočiju 2014.

"Želim da osvojim prvu zlatnu medalju na Olimpijskim igrama. Priliku za ostvarenje sna imaću u Sočiju, od 7. od 23. februara. I u Svjetskom kupu nastojaću da budem u samom vrhu. Ipak, treba biti oprezan. Prvo rehabilitacija, povratak na snijeg, pa pametan ulazak u sezonu i tempiranje forme za najvažnije stvari", kazao je Kostelić.

Hrvatski skijaš je prošlu sezonu završio kao peti u ukupnom poretku Svjetskog kupa u alpskom skijanju. Treći je završio u slalomu, a prvi u kombinaciji.

"Zadovoljan sam ostvarenim iz prošle sezone, jer sam bio povrijeđen i imao bolove u desnom koljenu, koje sam na kraju prije nekoliko dana morao i operisati".

Kostelić je osvojio brojne trofeje na najjačim takmičenjima, među kojima su Veliki kristalni globus ukupnog pobjednika Svjetskog kupa 2011. mali Kristalni globus u superkombinaciji 2011. 2012. i 2013. mali Kristalni globus pobjednika slaloma 2002. i 2011.

Okitio se i srebrenim olimpijskim medalja u kombinaciji u Torinu 2006. i u slalomu i superkombinaciji u Vankuveru 2010.

Prvi je bio u trci slaloma na Svjetskom prvenstvu u St. Moricu 2003. srebrni na SP u superkombinaciji u Šladmingu 2013. dok je bronzu "uzeo" u superveleslalomu na šampionatu planete u Garmiš - Paterkirhenu 2011.

Bonus video: