Armin Osmanagić "oprao" 500.000 eura?

Vrhovno državno tužilaštvo ispituje da li je vođa jednog barskog klana u legalne tokove, preko kockarnice „Paladijum” ubacio prljav novac
68 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 23.05.2013. 19:10h

Tokom višemjesečne istrage policije i Višeg državnog tužilaštva došlo se do sumnji da je vođa jednog barskog klana Armin Muša Osmanagić “oprao” oko pola miliona eura preko svoje firme “Paladijum”.

“Vijesti” u VDT-u saznaju da se predmet “Osmanagić” već nekoliko mjeseci nalazi kod njih, a za pokretanje istrage čeka se dodatno mišljenje vještaka finansijske struke.

Tokom pretkrivične istrage, vjeruje se da je Osmanagić preko svoje kockarnice “Paladijum” uspio da u legalne finansijske tokove ubaci 500.000 eura, za koje nije pokazao pokriće o porijeklu.

“Vjeruje se da je u legalne tokove ubacio 'prljav' novac, koji nije zaradio na legalan način”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

Osmanagić se u policijskim evidencijama vodi kao vođa jakog barskog klana, koji se početkom oktobra prošle godine našao na udaru policije.

Armin Muša Osmanagić dospio je u žižu javnosti 2004. godine kada ga je tadašnji pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Crne Gore Mićo Orlandić označio kao jednog od učesnika u ubistvu urednika “Dana” Duška Jovanovića

Tada nije samo Osmanagić bio “na oku” policije - u okviru policijskih provjera u isto vrijeme uzeti su i papiri iz lokala “La eskvina”, nekih hotela i lokala, koji su u vlasništvu ljudi koji su povezani sa klanom Baranina Luke Đurovića.

Armin Muša Osmanagić dospio je u žižu javnosti 2004. godine kada ga je tadašnji pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Crne Gore Mićo Orlandić označio kao jednog od učesnika u ubistvu urednika “Dana” Duška Jovanovića.

On je neko vrijeme poslije toga bio u bjekstvu, da bi se nakon višemjesečnog skrivanja predao podgoričkoj policiji. Tada je od njega uzet DNK koji je upućen na vještačenje u Beograd kako bi se pokazalo da li se 27. maja 2004. godine nalazio u “golfu 3”, iz kojeg su u Jovanovića ispaljeni smrtonosni hici.

Osmanagić je u policijskom dokumentu OCTA - Procjena opasnosti od organizovanog kriminala označen kao vođa jakog barskog klana, a u njegovoj grupi nalaze se imena najmanje 15 njegovih sugrađana

Od tada, Osmanagića je nekoliko puta provjeravala policija, a on se često privodi nakon težeg krivičnog djela ili likvidacije u Crnoj Gori jer ga policija provjerava tokom tih istraga.

Osmanagić je u policijskom dokumentu OCTA - Procjena opasnosti od organizovanog kriminala označen kao vođa jakog barskog klana, a u njegovoj grupi nalaze se imena najmanje 15 njegovih sugrađana.

Đurović i dalje na provjeri

Poslovi Luke Đurovića, koji se u policijskim dokumentima pominje kao vođa najjačeg barskog klana, još se nalaze na provjerama policije.

Tokom oktobra prošle godine policija je od njega oduzela blindirani džip, ali je automobil vraćen Đuroviću nakon tromjesečnih provjera. Inspektori posebno provjeravaju imovinu koja se vodi na Đurovićeve bliske osobe, jer se vjeruje da novac ulaže u nekretnine, hotele i zakup najatraktivnijih plaža na Crnogorskom primorju.

Bonus video: