Rajko i Pavić Škerović ostaju iza rešetaka

Rajko i Pavić Škerović su krajem februara tri puta hapšeni u roku od četiri dana, a od njih je oduzeta veća količina novca, oružja i droge
185 pregleda 8 komentar(a)
Rajko Škerović, Foto: Savo Prelević
Rajko Škerović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.05.2013. 08:14h

Viši sud u Podgorici ponovo je produžio pritvor Baranima Rajku i Paviću Škeroviću, osumnjičenim da su počinili krivična djela neovlašćeno držanje i stavljanje u promet narkotika i nelegalno držanje oružja.

Njihov pravni zastupnik, advokat Đorđe Janković iz Bara sinoć je kazao “Vijestima” da još nije dobio rješenje o produženju pritvora za svoje klijente. Objasnio je da je, prema njegovim saznanjima, rješenje dobio samo njihov drugi branilac, advokat Draško Đukanović.

"Moj branjenik Rajko Škerović rekao mi je da im je produžen pritvor kako bi se provelo vještačenje listinga", rekao je Janković.

Istakao je da to što se neko posle tromjesečnog pritvora sjetio da treba provesti i taj dokaz, kod njega ne izaziva utisak potrebe da se listing provede.

Predmet "Škerović" će ostati upamćen po tome što su Šekerović tri puta hapšeni u roku od četiri dana

Dodao je da bi, sve što bi eventualno bilo vještačeno nakon njihovog hapšenja, bili razgovori koje je iz Spuža (Istražnog zatvora) vodilo pritvoreno lice.

"Moj utisak je da se radi o koordiniranoj aktivnosti između više organa. Kad se uzme u obzir da im je bilo potrebno više od dva mjeseca da izvrše ne baš toliko kompleksna vještačenja DNK uzoraka i papilarnih linija, ili kad se uzme u obzir činjenica da je po isteku tri mjesca pritvora proveden samo jedan dokaz, saslušanje samo jednog svjedoka ukazuje na činjenicu da se tu ne postupa baš u skladu sa odredbama Zakona o krivičnom postupku", objasnio je advokat Škerovića.

Advokat Đorđe Janković istakao je da na osnovu do sada provedenih dokaza Rajko i Pavić Škerović nemaju nikakve veze sa krivičnim djelom neovlašćeno držanje i stavljanje u promet narkotika

"Mislim da je u konkretnom slučaju namjera da se ono što se radilo i dovodilo u vezu sa njima medijski, politički i na skupštinskim odborima i konstatacija niza nepravilnosti u postupanju sa njima, sada želi opravdati i na neki način amortizovati", ocijenio je Janković.

Predmet "Škerović" će ostati upamćen po tome što su Šekerović tri puta hapšeni u roku od četiri dana, ali i po tome što su tužioci i sudije imali razna pravna objašnjenja prilikom donošenja svojih odluka.

Sudija za istrage Višeg suda u Podgorici Miroslav Bašović nakon saslušanja pustio ih je da se brane sa slobode jer, navodno, nije imao osnova da im odredi pritvor.

U međuvremenu se Baranin Veljko Bulatović prijavio policiji tvrdivši da je droga koja je pronađena u hotelu”"Peđa”, čiji je vlasnik Pavić Škerović, zapravo njegova.

On je momak kćerke Rajka Škerovića, a nakon ovog priznanja sproveden je kod nadležnog tužioca u Podgorici, koji mu je poslije saslušanja odredio pritvor.

Advokat: Nema dokaza da je droga njihova

Advokat Đorđe Janković istakao je da na osnovu do sada provedenih dokaza Rajko i Pavić Škerović nemaju nikakve veze sa krivičnim djelom neovlašćeno držanje i stavljanje u promet narkotika.

"Vještačenjam DNK uzoraka koji su izuzeti u prostoriji u kojoj su inspektori pronašli drogu i vještačenja papilarnih linija otisaka sa izuzetih predmeta, Škerovići nemaju apsolutno nikakve veze. Sve je jedino i isključivo u odnosu na Bulatović Veljka, koji je nedvosmisleno i potpuno jasno priznao da je to njegovo", rekao je Janković.

Osim 45,7 grama kokaina, 61,7 grama heroina, dva grama marihuane i pištolja bez oružnog lista, koji su pronađeni u apartmanu Pavića Škerovića, inspektori su tada pronašli i veliku količinu novca.

Oduzeto je 181.150 eura, 33.530 američkih dolara i 3.890 švajcarskih franaka. Takođe, oduzeto je putničko vozilo "hamer" bez registarskih oznaka, tri puške, tri pištolja, više komada municije različitog kalibra, 20 zlatnika, više ručnih satova i više komada raznog nakita.

Bonus video: