Celulit: Kako ga pobijediti kod kuće?

Kozmetičari toplo savetuju svakodnevno lagano masiranje poslije kupanja ili tuširanja
64 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 22.05.2013. 14:56h

Smatra se da 90 posto žena ima celulit, a on se stvara zbog gotovo beskrajno dugog spiska faktora. Probajte da u svoju svakodnevicu uključite nekoliko savjeta koje donosimo i rezultati sigurno neće izostati.

Deset minuta masaže

Kozmetičari toplo savetuju svakodnevno lagano masiranje poslije kupanja ili tuširanja, i to kremama ili uljima koja sadrže ruzmarin, žalfiju, čempres ili kesten.

Kremu najmanje desetak minuta utrljavajte na problematične zone laganim i kružnim pokretima.

"Prvo uradite temeljnu eksfolijaciju kože tijela s mehaničkim ili hemijskim pilingom (AHA). Neka sam tretman sadrži neke od sljedećih popularnih sastojaka: kofein, zeleni čaj, guaranu, ginkgo, aspartam, centella asiatica, karnitin, đumbir, ekstrakt divljeg kestena ili vinove loze..."

Koža ne smije da bude suva

Nije naodmet da nekoliko minuta nakon umasiravanja anticelulitnog preparata kožu jako dobro hidrirate, jer je dehidracija prvi korak do pojačane vidljivosti celulita; priča koja je vrlo slična nastanku bora.

Dovoljan je hipoalergeni losion za tijelo koji sadrži protvupalne sastojke kao što su pantenol, aloe vera, omega masne kiseline, vitamin E ili hijaluronska kiselina.

Pakovanje cijelog tijela

"Ako želite neki, kako se kaže, jači tretman kod kuće, najjednostavnije je zamotavanje u foliju i to već gotovom mješavinom od gline, kafe ili cimeta. U salonima uz masaže i bandaže nudi se i cijela paleta aparativnih tretmana koji razbijaju masnu ćeliju tako da je usitne i vraćaju koži elastičnost i ljepši izgled."

"Svakako bih preporučila da se posavjetujete prije odabira samog tretmana, ako znate da imate problema sa srcem, alergijama, venama... U tom slučaju svi tretmani koji vam se čine perfektnima nisu možda baš za vas", savjetuju kozmetičari.

Galerija

Bonus video: