Matijašević odredio sastav za Skoplje, Simović prekobrojan

Pored Božidara Ćuka, koji nema pravo nastupa jer nije nije dobio crnogorski pasoš, od 14 igrača koji su trenutno na pripremama, prekobrojan je za ovu akciju bio korektor Miloš Simović
174 pregleda 8 komentar(a)
Nikola Matijašević, Foto: Www.cvb52.com
Nikola Matijašević, Foto: Www.cvb52.com
Ažurirano: 21.05.2013. 22:24h

Kao što je za juče za “Vijesti” i najavio, novi selektor muške odbojkaške reprezentacije Nikola Matijašević danas je odredio 12 igrača koji će igrati na turniru prve kvalifikacione runde za Svjetsko prvenstvo, u Skoplju od 24. do 26. maja.

Pored Božidara Ćuka, koji nema pravo nastupa jer još nije nije dobio crnogorski pasoš, od 14 igrača koji su trenutno na pripremama u Brzeću, prekobrojan je za ovu akciju bio korektor Miloš Simović.

Kako je na pozicijama tehničara, primača i libera imao potreban broj igrača, selektor je trebao da odluči da li za Skoplje otpadne jedan od četvorice srednjih blokera, ili pak jedan od trojice korektora, što je bilo vjerovatnije.

To znači da će boje Crne Gore u prvoj rundi kvalifikacija braniti tehničari Dabović i Vujović, primači Milivojević, Bojić i Radunović, srednji blokeri Šuljagić, Marković, Gojko Ćuk i Ječmenica, korektori Ćulafić i Minić, te libero Rašović.

Crnogorski odbojkaši će na Kopaoniku trenirati još sjutra, a u četvrtak ujutro putuju za Skoplje.

Rivali u glavnom gradu Makedonije su domaćin, Ukrajina i Albanija. Prvoplasirana selekcija ide u treću rundu kvalifikacija, a drugoplasirana u drugu.

Crna Gora prvi meč u kvalifikacijama igra u petak, protiv Ukrajine (15.30 časova).

Bonus video: