Veza na daljinu – dobra ili loša ideja?

Ako se odlučite na vezu na daljinu, probajte da što više komunicirate sa svojim partnerom
146 pregleda 11 komentar(a)
Ažurirano: 21.05.2013. 18:09h

Veze na daljinu uvijek su bile tema razgovora. Ono oko čega se vječno pitanje vodi, odnosi se zapravo na to mogu li uspjeti, ili ne.

Situacija je dosta specifična i nimalo jednostavna ponajviše iz razloga što je uključeno jako puno faktora. Prije nego što se odlučite upustiti u vezu na daljinu raščistte neka pitanja sa svojim partnerom i to na samom početku veze.

Ako se odlučite na vezu na daljinu, probajte da što više komunicirate sa svojim partnerom.

Ako imate skype, koristite ga što češće.

Bitno je da neke stvari probate zajedno uraditi. Pored razgovora koji je bitan, pokušajte da se dogovorite da gledate istu emisiju na televiziji ili neki film, tako stvarate utisak da se trenutno nalazite u istoj sobi.

Potrebno je komunicirati više puta na dan i održavati emocionalnu povezanost, što znači da kada pričate, spomenete svoje probleme, podijelite sa drugom polovinom ono što vas muči.

Poznato je da je puno veza puklo zato što jedna od strana nije bila spremna na gubljenje svoje individualnosti, stoga se baš takva situacija navodi kao prednost veza na daljinu. Ali kako se ne bi zavaravali, za takve je veze potrebno puno više truda.

Ono što je najbitnije kako bi se ova veza održala je da postoji međusobno povjerenje između partnera, a poznato je kako je u većini slučajeva to lakše izgovoriti nego učiniti.

Čovjek je po prirodi ljubomorno biće i ako se ne radi o nekoj bolesnoj posesivnosti, ako imalo volite svog partnera tada znate da postoji mala doza ljubomore koju je lako kontrolisati.

Odnos mora biti izgrađen na jakim temeljima povjerenja. Dakle, iako ima puno onih koji smatraju da takva veza nije moguća, ipak uprkos komplikovanoj prirodi takve veze, ona može opstati.

Ali ono što bi svi trebali imati na umu, da se takva veza mora temeljiti na osjećaju uzajamnog povjerenja i mora biti što više komunikacije. Bez toga, to će ostati samo kao pokušaj očuvanja veze, ali bez srećnog završetka.

Galerija