Nagrada "Lorens Olivije" za režiju Merlin Eliot

Najveći broj nagrada pripao je ostvarenjima u predstavi “Zagonetno noćno ubistvo psa” (The Curious Incident of the Dog in the Night – Times)
60 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 21.05.2013. 10:23h

U Kovent Gardenu, u Londonu, uručene su prestižne britanske i svjetske pozorišne nagrade “Lorens Olivije” za proteklu sezonu.

Dobitnica “Olivijea“ je igrala Elizabetu II i u filmu “Kraljica” i za tu ulogu dobila Oskara

Najveći broj nagrada pripao je ostvarenjima u predstavi “Zagonetno noćno ubistvo psa” (The Curious Incident of the Dog in the Night – Times) rađenoj prema romanu Marka Hedsona.

Od osam nominacija, ova predstava je dobila šest nagrada među kojima i Merlin Eliot, koja je proglašena za naboljeg režisera sezone, Luk Tredvej je dobio “Olivijea” za nabolju mušku ulogu, dok je Sajmon Stivens koji je Hedsonov roman adpatirao za scenu pobijedio u nominaciji “najbolji novi komad”.

Nagradu “Lorens Olivije” za najbolje ostvarenu žensku ulogu dobila je Helen Miren koja je igarla krajicu Elizabetu u predtavi “Audijencija”, drami u kojoj kultna britanska vladarka dok se nalazi na tronu prima u audijenciju 12 premijera Velike Britanije, od Vinstona Čerčila do aktulenog premijera Dejvida Kameruna.

Dobitnica “Olivijea“ je igrala Elizabetu II i u filmu “Kraljica” i za tu ulogu dobila Oskara. Primajući nagradu Helen Miren je izjavila: “Ovu nagradu zaslužuje kraljica za ulogu koju neprekidno igra u XX, a možda i u XXI vijeku”.

Bonus video: