DŽUDO: EVROPSKI JUNIORSKI KUP

Lazaru Ćupiću izmakla medalja u Gdinji

Ćupić je vodio u meču za bronzu prije nego ga je greška koštala pada na ipon
0 komentar(a)
Lazar Ćupić, Foto: EJU.NET
Lazar Ćupić, Foto: EJU.NET
Ažurirano: 08.07.2018. 14:40h

Crnogorski juniorski reprezentativac, Lazar Ćupić, nije uspio da nastavi niz osvajanja medalja, pošto je na Evroskom džudo kupu u poljskoj Gdinji zauzeo peto mjesto. Ćupić je nizom dobrih rezultata od maja mjeseca bio povlašćen na žrijebu u kosturu kategorije do 90 kilograma i bio je slobodan u prvom kolu, ali je u drugom naletio na Holanđanina Rajmona de Vosa, koji ga je dobio iponom. De Vos je klasu pokazao prolaskom u finale, otvarajući put ka medalji Ćupiću kroz repasaž.

U njemu je džudista podgoričkog Milenijuma dobio tri borbe i to za tačno tri minuta, nakon što je iponima bacao Poljaka Kaspera Kubijaka, Portugalca Giljermea Salvadora i Bjelorusa Aleksandra Sidorika.

U meču za bronzu Ćupić je vodio na vazari ali je nakon 88 sekundi napravio grešku i pao na ipon protiv Bjelorusa Antona Sačiloviča.

Ćupić je bio jedini je crnogorski takmičar u Gdinji, a od maja kada je osvojio Evropski juniorski kup u španskoj La Korunji, trijumfovao je i na turniru u Sarajevu, dok je na Balkanskom prvenstvu za juniore u Rumuniji osvojio bronzu.