BALKANSKO PRVENSTVO

Rijad Dedeić odbranio zlato

Crnogorska džudo reprezentacija osvojila je 12 medalja na Balkanskom prvenstvu za kadete i juniore u makedonskom Ohridu
3 komentar(a)
Ažurirano: 27.03.2019. 21:35h

Crnogorska džudo reprezentacija osvojila je 12 medalja na Balkanskom prvenstvu za kadete i juniore u makedonskom Ohridu.

Nakon blistavih nastupa kadeta prvog dana nadmetanja, sjajni su danas, posljednjeg dana Balkanskog prvenstva u džudu bili i crnogorski juniori. Najsjajnije, zlatno odličje, osvojio je Rijad Dedeić.

On je sve borbe dobio iponom u kategoriji do 81 kilogram, a u finalu je savladao reprezentativca Srbije, Damjana Vukovića. Dedeić je tako odbranio titulu osvojenu prošle godine u rumunskom Turnu Severinu.

Crnogorski juniori su osvojili i tri bronzane medalje. Treće mjesto u kategoriji do 63 kilograma pripalo je Ivani Škuletić, a isti uspjeh zaslužili su Vuk Nikčević do 55 kilograma i Jovan Peković u kategoriji do 90 kilograma.

Selektor muške selekcije, Rajko Mrvaljević i ženske, Sreten Kipa uspjeli su da naprave istorijski rezultat za Crnu Goru, pošto je u Ohridu nastupilo 400 kadeta i juniora iz devet država. U svakoj kategoriji pravo nastupa su imala po dva takmičara iz jedne zemlje.

U kadetskoj konkurenciji nastupilo je 188 takmičara a crnogorski džudisti osvojili su u toj konkurenciji osam medalja, tri zlatne, dvije srebrne i tri bronzane.

Kadetski prvaci Balkana postali su Jovana Peković (- 57 kilograma), Ivana Šunjević (- 63) i Arso Milić (- 73).

Srebrne medalje osvojili su Božana Klikovac (- 63) i Milija Darmanović (- 90), a bronzane Jusuf Nurković (- 60), Balša Sinanović (- 66) i Predrag Mrkić (- 81 kilogram).