Djevojka umrla dan nakon što je puštena iz bolnice

Tužilaštvo naredilo obdukciju da bi se otkrio uzrok smrti T.D. iz Pljevalja, koja je nedavno pokušala samoubistvo
95 pregleda 35 komentar(a)
Karađorđeva ulica, samoubistvo, Foto: Savo Prelević
Karađorđeva ulica, samoubistvo, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.05.2013. 07:24h

Nakon što je nekoliko dana liječena u Kliničkom centru, T. D. (29) iz Pljevalja, koja je pokušala samoubistvo skokom sa balkona zgrade u centru Podgorice, preminula je juče ujutro u svom stanu, dan nakon što je puštena na kućni oporavak.

Beživotno tijelo djevojke u krevetu spavaće sobe pronašli su članovi njene porodice, koji su slučaj sumnjive smrti odmah prijavili policiji.

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici naredilo je da se uradi obdukcija, kako bi se utvrdio uzrok smrti, ali i odagnale sumnje da li je preminula zbog lošeg tretmana ljekara u Kliničkom centru.

“Vijesti” saznaju da je djevojka prvo liječena na Odjeljenju intenzivne njege, a potom na Odjeljenju ortopedije.

Policija, kako navodi sagovornik “Vijesti”, ispituje navode medicinskog osoblja da je djevojku iz Pljevalja, bez otpusne liste, u četvrtak pustila glavna medicinska sestra KC-a

Policija, kako navodi sagovornik “Vijesti”, ispituje navode medicinskog osoblja da je djevojku iz Pljevalja, bez otpusne liste, u četvrtak pustila glavna medicinska sestra KC-a.

Djevojka je pokušala samoubistvo 9. maja oko 14,30 časova, kada je, kako se vjeruje, skočila sa terase stana u Karađorđevoj ulici u blizini podgoričkog Višeg suda.

Ona je tog dana skočila sa balkona drugog sprata zgrade, a prilikom pada zadobila je povrede glave i brojne lomove.

Nakon nesreće prebačena je u Urgentni blok KC-a, a nakon pregleda ljekara smještena je na Odjeljenje intenzivne njege gdje je liječena nekoliko dana.

Djevojka je nakon prijema u KC bila svjesna, a kada su ljekari utvrdili da nije životno ugrožena prije nekoliko dana prebačena je na Odjeljenje ortopedije.

Policija će narednih dana, po nalogu tužioca, uzeti i medicinsku dokumentaciju o toku liječenja djevojke kako bi se tokom pretkrivične istrage utvrdilo kako je i zbog čega nastupila smrt, ali i ko je dao zeleno svjetlo da se povrijeđena T.D. pusti na kućno liječenje.

U proteklih 15 dana ovo je druga istraga Tužilaštva sbog smrti pacijentkinja u Kliničkom centru. Ove sedmice stigao je obdukcioni nalaz o smrti Novosađanke Bobane Iličić (27), koja je preminula nakon što je zbog povreda iz udesa 15 dana liječena u KC-u.

Tužilaštvo će otvoriti istragu protiv ljekara sa Odjeljenja za otorinolaringologiju, zbog sumnje da su nestručnim zahvatom (tokom mijenjanja kanile za disanje), izazvali komplikacije koje su dovele do smrti Novosađanke.

Bonus video: