Dušan Radojičić (59) teško povrijeđen prilikom eksplozije

Osnovni tužilac u Baru Milenko Magdelinić saopštio je “Vijestima“ da je od barske policije obaviješten o ovom nemilom događaju.
139 pregleda 0 komentar(a)
Ratac, Foto: Anto Baković
Ratac, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 13.03.2012. 17:10h

Dušan Radojičić (59), nastanjen u Šušanju, teško je povrijeđen oko 15 sati prilikom detonacije eksplozivne naprave u Šušanju.

Radojičiću su u eksploziji teško povrijeđeni gornji ekstremiteti, a hirurzi Opšte bolnice Bar cijelo popodne su se borili da mu ruku sačuvaju od amputacije.

"Izveli su tog nesrećnog čovjeka svog krvavog iz ambulantnog vozila, ruka mu je bila visoko zavezana, omotana, bilo je krvi i po nogama, užas jedan", rekao je “Vijestima“ potreseni očevidac dolaska nesrećnog Radojičića u barsku bolnicu.

Osnovni tužilac u Baru Milenko Magdelinić saopštio je “Vijestima“ da je od barske policije obaviješten o ovom nemilom događaju.

"Do eksplozije je došlo u naselju Šušanj, policija sumnja da je detonirao privredni eksploziv. Rečeno mi je da se zbog teških rana ljekari pribojavaju da će morati da amputiraju povrijeđenu ruku", rekao je Magdelinić.

Teško dokazivo

On je kazao da će istraga utvrditi da li je Radojičić išao u krivolov, kako su objavili elektronski mediji pozivajući se na policijske izvore.

"Utvrdiće se sve okolnosti pod kojima je došlo do ranjavanja", rekao je Magdelinić.

Prema dosadašnjoj praksi, krivolov dinamitom se i pored ranjavanja teško dokazuje, sem ako počinilac nije uhvaćen na licu mjesta. Kvalifikacija krivičnog djela je u ovakvim situacijama nerijtko bila nedozvoljeno držanje eksploziva.

Devetog januara ove godine, Slavko Šišović (53) iz Bara je takođe zadobio teške tjelesne povrede nakon detonacije eksplozivne naprave na rtu Ratac, a iz Uprave policije je tada neposredno nakon nesreće saopšteno medijima da je do povrede došlo prilikom krivolova ribe.

Bonus video: