Mladi crnogorski flautisti osvojili nagrade u Beogradu i Valjevu

Oni su i dobitnici nagrada na internacionalnim susretima flautista “Tahir Kulenović”.
68 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 13.03.2012. 17:54h

Đaci muzičkih škola iz Kotora i sa Cetinja postigli su izuzetne rezultate na skoro održanim takmičenjima flautista u Beogradu i Valjevu.

Na Međunarodnom takmičenju flautista “Davorin Jenko” u Beogradu i internacionalnim susretima flautista “Tahir Kulenović” u Valjevu učestvovalo je oko 220 mladih flautista iz Srbije, Slovenije, Makedonije, Nemačke, Rusije, Crne Gore, BiH, Hrvatske i Koreje. Na Međunarodnom takmičenju “Davorin Jenko” prvo mjesto su podijelili Jovana Radoman (Kotor), Lazar Muhadinović (Cetinje) i Ivanka Muhadinović (Kotor), drugo mjesto je osvojila Kotoranka Ines Petrović, dok su treće mjesto podijelile njene sugrađanke Srđana Đurašević i Vedrana Nikolić.

Oni su i dobitnici nagrada na internacionalnim susretima flautista “Tahir Kulenović”.

“Ovakve umjetičke domete djece iz Crne Gore mogu porediti samo sa najvećim sportskim uspjesima u regionalnim i evropskim takmičenjima. Iza njih stoji dugogodišnji istrajan i požrtvovan rad svih profesora flaute u Crnoj Gori. Ne mogu zamisliti veću dragocjenost jednog naroda od toga da ima ovakve mlade ljude. Smatram da je neophodno da se najviše prosvjetne, kulturne i društvene institucije angažuju na stvaranju uslova za dalji razvoj flaute u Crnoj Gori” kazao je flautista, redovni profesor FMU u Beogradu, redovni profesor MA na Cetinju i predsjednik Orkestra “Camerata Serbica” Ljubiša Jovanović, koji je bio i član žirija na takmičenjima.

Bonus video: