SMS: Mrtav si Fejziću, da znaš

"Siguran sam da mi prijeti duvanska mafija koja hoće da se obračuna sa mnom zbog dokaza koje imam, a koji svjedoče o prekograničnom švercu cigareta",rekao je Fejzić
123 pregleda 22 komentar(a)
Muharem Fejzić, Nebojša Medojević, Foto: Boris Pejović
Muharem Fejzić, Nebojša Medojević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 18.05.2013. 17:16h

Muharem Fejzić, navodni svjedok prekograničnog šverca cigareta, prijavio je juče rožajskoj policiji da je na telefon dobio prijeteće poruke.

"Ernadu Kalaču je ostala porodica, a tebi neće ništa. Mrtav si, da znaš. Neće ti pomoći niko, pa ni Medojević. Tursku ti majku j...m", stoji u poruci, koju je Fejzić dobio juče u 9.26 časova, od zasada nepoznatog korisnika Telenor mreže.

U drugoj sms poruci, koja mu je stigla minut kasnije, Fejziću je ponovo zaprijećeno smrću "ukoliko bude nastavio".

"Siguran sam da mi prijeti duvanska mafija koja hoće da se obračuna sa mnom zbog dokaza koje imam, a koji svjedoče da se braća Meho i Bajram Mujević bave prekograničnim švercom cigareta, dok je glavni za taj posao u Rožajama Mujo Mujević. Sa njima, kao što sam i ranije kazao, šuruje pripadnik državne bezbjednosti Enver Halja Murić. Siguran sam da oni neće stati dok me na neki način ne ućutkaju, a državni organi, uprkos mojim javnim oglašavanjima i dalje ne reaguju", rekao je Fejzić.

Fejzić tvrdi da je Mujević organizator šverca u Rožajama>>>

Medojević: Delegacija EU da primi Fejzića>>>

Fejzić: Prijete mi jer sam fotografisao šverc cigareta>>>

Iz rožajske policije potvrdili su da je Fejzić prijavio da je dobio prijeteće poruke i rekli da će preduzeti sve operativne i tehničke mjere u cilju otkrivanja počinioca krivičnog djela ugrožavanja sigurnosti.

Oni su kazali da će i taj slučaj biti predat tužiocu.

Fejzić je prošlog mjeseca saopštio da je nekoliko puta u posljednjih godinu dana gledao, snimao i fotografisao krijumčarenje cigareta na granici sa Kosovom.

"Plašim se za svoj i život porodice, ali se nadam da će zbog mog javnog oglašavanja duvanska mafija imati bar malo obzira"

"Mujo Mujević je rekao da iza cijelog tog posla stoji državna bezbjednost i upozorio me je da će skrajnuti i mene i sve koji na bilo koji način pokušaju da osujete njegov posao", rekao je Fejzić.

U mogućnost da prijetnje budu realizovane, njega je uvjerilo što je navodno prije nekoliko mjeseci zaplijenjeno 300 paketa cigareta koje su Mujeviću ubrzo vraćene.

"Javnost nije upoznata ni sa 75 paketa cigareta koje su nedavno oduzete u zelenom kombiju rožajskih registarkih oznaka sa brojem 229. Tužiocu sam rekao da se vozač tog kombija preziva Dacić. Uprkos tome, protiv njega ili bilo koga drugog nije pokrenut postupak. Siguran sam da će se i te cigarete vratiti Mujeviću", rekao je Fejzić.

Iz Granične policije “Vijestima” je nezvanično saopšteno da je prije uskršnjih i prvomaskih praznika zaplijenjeno 75 paketa cigareta. Više detalja o toj akciji, o kojoj se Uprava policije nikada zvanično nije izjasnila, nije bilo moguće dobiti.

Murić i Mujevići su dali izjave zbog Fejzićevih optužbi. Predmet je proslijeđen tužilaštvu koje još nije odlučilo u vezi sa tim slučajem.

"Plašim se za svoj i život porodice, ali se nadam da će zbog mog javnog oglašavanja duvanska mafija imati bar malo obzira", rekao je Fejzić koji je dodao da je na njegove izjave do sada jedino reagovao lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

On je na konferenciji za novinare pozvao nadležne da ispitaju šverc cigareta preko Rožaja za Kosovo i ocijenio da iza tog „organizovanog kriminalnog poduhvata godinama stoji vrh Demokratske partije socijalista“.

Iz te partije su to negirali i pozvali nadležne da ispitaju slučaj do kraja.

Bonus video: