Bratu prodao kumov plijen

Glavatović se nakon krađe našao sa kumom Vasovićem kojem je ispričao odakle potiču predmeti koje ima kod sebe, i zamolio ga da te stvari proda
79 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 13.03.2012. 07:56h

Službenici Kriminalističke policije iz Podgorice - Ekspoziture za suzbijanje imovinskog kriminaliteta podnijeli su krivične prijave protiv Milana Glavatovića (35) iz Podgorice, zbog osnovane sumnje da je počinio krivična djela teška krađa i teška krađa u pokušaju, i Igora Vasovića (34) iz Podgorice, njegovog kuma, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo prikrivanje u vezi sa navedenim krivičnim djelima.

“Policijske mjere i radnje ukazuju na sumnju da je M.G. 4. marta ove godine oko 22 časa, provalio u kuću Z.V. u Dahni, na način što je prvo preskočio betonsku ogradu kojom je kuća okružena, a zatim je kamenom polomio duplo staklo na prozoru dnevnog boravka. Iz kuće je, sumnja se, otuđio šest skupocjenih ženskih i muških ručnih satova, stari trofejni pištolj sa neispravnom udarnom iglom, dva mobilna telefona, digitalni fotoaparat, veću količinu zlatnog nakita i nekoliko novčanica raznih valuta, nakon čega se udaljio sa lica mjesta”, piše u jučerašnjem saopštenju Uprave policije.

Osumnjičeni Glavatović je nakon izvršenog krivičnog djela, kako se sumnja, otišao na Zabjelo, gdje se našao sa svojim kumom Vasovićem kojem je ispričao odakle potiču predmeti koje ima kod sebe. Glavatović je zatim zamolio kuma Vasovića da ih proda.

Vasović je onda, kako osnovano sumnja policija, nazvao svog brata, koji je otuđene stvari kupio za iznos od 70 do 80 eura.

Takođe se sumnja da je Glavatović 5. marta ove godine, pokušao da počini tešku krađu u kući S.T. u naselju Dahna, dok je sa kumom Vasovićem šetao u tom naselju. Glavatović je provalio u pomenutu kuću dok je kumu Vasoviću rekao da ga sačeka. Iako je uspio da uđe u kuću nije odnio ništa, a kasnije se samo pohvalio kumu šta je učinio.

Prilikom hapšenja Glavatović je policijskim službenicima predao jedan od otuđenih muških ručnih satova. Trofejni pištolj je pronađen i oduzet od oružara, gdje ga je brat njegovog kuma Vasovića, sumnja se, odnio radi popravke udarne igle. Pištolj je dostavljen Forenzičkom centru na vještačenje.

Policijski službenici tragaju za ostalim predmetima koji su otuđeni u ovom krivičnom djelu.

Prilikom vršenja uviđaja, sa lica mjesta su izuzeti tragovi koji su poslati Forenzičkom centru na vještačenje. Policijski službenci su, operativnim mjerama i radnjama, identifikovali Glavatovića i Vasovića koje su uhapsili 8. marta ove godine. Oni su sjutradan, u zakonskom roku, uz poseban izvještaj predati nadležnom tužiocu.

Bonus video: